ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας: Για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική της Ημαθίας

Για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική της Ημαθίας.

Η Ημαθία, μια κάποτε ακμάζουσα Περιφερειακή ενότητα, σήμερα πλήττεται από ανεργία, φτώχεια, αποβιομηχανοποίηση, αποδυνάμωση του πρωτογενή τομέα, εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών της Κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που συνολικά δεν ενδιαφέρεται για την περιφερειακή ανάπτυξη καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο νομοτελειακά την περιφέρεια σε μαρασμό.

Πέρα όμως από την κυβερνητική αδιαφορία, καμία τοπική αρχή, αντιπεριφέρεια, δήμοι, επιμελητήρια κλπ δεν ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση ενός τοπικού αναπτυξιακού οράματος και τη μετέπειτα συγκρότηση του σε ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο, ώστε στη συνέχεια να αγωνιστούμε για την υλοποίησή του.

Απόδειξη όλων αυτών το περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το οποίο λείπει οποιαδήποτε σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική για το νομό μας. Ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε η Αντιπεριφέρεια, ούτε οι Δήμοι μας, δεν έκαναν τον κόπο να συγκροτήσουν προτάσεις για το νομό μας, ώστε στη συνέχεια με βάση αυτές να διεκδικήσουμε μερίδιο στα αναπτυξιακά έργα και στις ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Ο νομός μας παρουσιάζει πλέον ορατά σημάδια εγκατάλειψης. Υγεία, Εκπαίδευση, Οδικό και Σιδηροδρομικό δίκτυο, Μεταφορές, Υδραυλικά δίκτυα, Αντιπλημμυρικά και Εγγειοβελτιωτικά έργα και τόσα άλλα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ οτιδήποτε νέο χρονίζει ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Μοναδικά έργα κάποιες επιφανειακές παρεμβάσεις, χωρίς ουσία και προοπτική, απλά για να φανεί κάποια επίπλαστη κινητικότητα σε έργα.

Είναι σαφές, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως και όλες οι Περιφέρειες της χώρας, χρειάζονται μια άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση τους για να μπορέσει να δρομολογηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη και αυτή τη άλλη φιλοσοφία στην πολιτική διοίκηση, μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί.

Δίκαιη και διαφανής κατανομή των κονδυλίων και ειδικότερα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόσβαση σε αυτό του συνόλου των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχείρησες είναι η ψυχή της εθνικής μας οικονομίας και σε αυτές πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.

                                                                                                          

                                                                                Θεματική Τοπικής Αυτοδιοίκησης

                                                                                          Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΊΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ημαθίας: Προπονητικό Σεμινάριο
Επόμενο άρθροΗ ΕφΑ Ημαθίας στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές: 2η Δράση – ‘Ταξιδεύοντας με το τρενάκι Decauville στα μυστικά του δάσους του Βερμίου