Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης»

Με τη συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων του γαστρονομικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ρεπορτάζ, αλλά και bloggers πραγματοποιήθηκε στο Athenaum Intercontinental Hotel, η συνέντευξη τύπου προκειμένου να ενημερωθούν για τους στόχους και τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού προγράμματος  «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), που προέρχονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς, που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Τα προϊόντα εντυπωσιάζουν για την υψηλή διατροφική τους αξία και την εξαιρετική τους γεύση.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν η φέτα Π.Ο.Π., η γραβιέρα Π.Ο.Π. Κρήτης και Νάξου, η ξινομυζήθρα Π.Ο.Π. Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Μυλοποτάμου και Σητείας Λασιθίου Κρήτης, το ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτας, η κορινθιακή σταφίδα Π.Ο.Π. Βοστίτσα, η πατάτα Π.Γ.Ε. Νάξου, το κρασί Ασύρτικο, η φάβα και το τοματάκι Π.Ο.Π. Σαντορίνης και το κρασί Αγιωργίτικο Π.Ο.Π. Νεμέας

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο κ.Παύλος Σατολιάς Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Στέλιος Δρυς, Πρόεδρος και CEO της Foodstandard, εκτελεστικού οργανισμού του προγράμματος , η κ. Κατερίνα Καπλάνη γεωπόνος, ο κ. Παναγιώτης Κεμάλης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και η κ. Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος που είχε και τον συντονισμό της συνέντευξης τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι ομιλητές τόνισαν την σπουδαιότητα αυτών των μοναδικών προϊόντων, που είναι υψηλής διατροφικής αξίας καθώς και τη προσπάθεια που καταβάλλετε από τους παραγωγούς, που είναι πολύ σημαντική για την εθνική οικονομία. Επίσης η όλη προσπάθεια αποτελεί κίνητρο για τους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους. Επιπλέον η ανάδειξη αυτή των προϊόντων συμβάλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας αλλά και τη διατήρηση των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Η ανάδειξη και η προβολή  αυτών των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι θέμα κεφαλαιώδους σημασίας και η γνωριμία μαζί τους πιστεύεται ότι θα ευαισθητοποιήσει όλους μας.

Τέλος, ο κ. Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με την ιδιαιτερότητα των κανονισμών που αφορούν στα προϊόντα Π.Ο.Π. και  Π.Γ.Ε. και την προστιθέμενη αξία που χαρίζουν στα μοναδικά αυτά προϊόντα του τόπου.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στο δείπνο που ακολούθησε τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα που συμμετέχουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα.

  Το πρόγραμμα προώθησης «Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης», με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την σφραγίδα «Enjoy it’s from Europe», δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και να ενημερωθούμε και για τους συνεταιρισμούς παραγωγών ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως στόχο τη διάδοση του θεσμού των συνεταιρισμών και την ανάπτυξη της συνεταιριστικής συνείδησης.

Από αριστερά προς τα δεξιά, Παναγιώτης Κεμάλης διαιτολόγος- διατροφολόγος, Παύλος Σατολιάς πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠAΣΕΓΕΣ, Στέλιος Δρυς πρόεδρος και CEO foodstandard, εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος,
Κατερίνα Καπλάνη Γεωπόνος και η δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα, συντονίστρια της συνέντευξης τύπου.
O κ.Παναγιώτης Κεμάλης διαιτολόγος, ο κ. Παύλος Σατολιάς πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και ο κ. Στέλιος Δρυς πρόεδρος και CEO Foodstandard.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, τα προϊόντα και τους παραγωγούς στην ιστοσελίδαhttps://mikroithisavroi.eu/to-programma/, στο facebook https://www.facebook.com/mikroithisavroi.eu 

και στο Instagram https://www.instagram.com/mikroithisavroi/.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη πυροσβεστών στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΙ. Καρβέλη: Προτεραιότητα στο Πράσινο Κίνημα η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, πόσο μάλλον των παιδιών