Συνελήφθησαν 2 αδέρφια στην Ημαθία που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούσαν εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Κατασχέθηκαν συνολικά 75 δενδρύλλια κάνναβης, περίπου 380 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ειδικός εξοπλισμός και σύνεργα που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης

Ομάδα-Δίωξης-Ναρκωτικών-Τμήμα-Ασφάλειας-ΒέροιαςΟι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό οργανωμένου εργαστήριου – φυτώριου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης στην Ημαθία.

Ομάδα-Δίωξης-Ναρκωτικών-Τμήμα-Ασφάλειας-Βέροιας1Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 αδέρφια ηλικίας 33 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών).

Ομάδα-Δίωξης-Ναρκωτικών-Τμήμα-Ασφάλειας-Βέροιας2Ειδικότερα, χθες (11-07-2016) το απόγευμα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν να καλλιεργούν στην αυλή του καταστήματος 28 δενδρύλλια κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες.

Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο του καταστήματος, όπου είχαν εγκαταστήσει χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 15 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • 32 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε ισάριθμες γλάστρες,
  • 5 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 382,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτώριου καλλιέργειας κάνναβης (λάμπες θερμότητας, ανεμιστήρες, μετρητές θερμοκρασίας – υγρασίας, εμπορικά σκευάσματα – εργαλεία για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων, κ.α.),
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.

Ομάδα-Δίωξης-Ναρκωτικών-Τμήμα-Ασφάλειας-Βέροιας3Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.