Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN  δυτικά της Πελοποννήσου

Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ  διεξήχθη τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην εν λόγω συνεκπαίδευση συμμετείχαν 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 μαχητικά αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται  στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και συνέβαλε  στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΡωσία: Ο Πούτιν με διάταγμα αυξάνει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κατά σχεδόν 140.000
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Οι αντιδραστήρες στον κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο έπειτα από βλάβη σε καλώδια