Συνεδρία Υποδοχής του Καθηγητή Μηχανολογίας κ. Κωνσταντίνου Αρκουμάνη ως Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00 θα μεταδοθεί ζωντανά, από τον ιστότοπο της Ακαδημίας, η συνεδρία υποδοχής του κ. Κωνσταντίνου (Ντίνου) Αρκουμάνη, Ομοτίμου Καθηγητή Μηχανολογίας στα Πανεπιστήμια Imperial College και City του Λονδίνου, ως Αντεπιστέλλοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας υποδοχής, ο Ακαδημαϊκός κ. Λουκάς Χριστοφόρου θα παρουσιάσει τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αρκουμάνη, ο οποίος ακολούθως θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ο Μαραθώνιος της Ναυτιλίας προς την Απανθρακοποίηση».

Κωνσταντίνος Αρκουμάνης

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/…

Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος) Αρκουμάνης υπήρξε Καθηγητής Μηχανολογίας στο Imperial College του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου όπου διετέλεσε Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής και Μαθηματικής Σχολής καθώς και Αντιπρύτανης. Επιπλέον έχει διατελέσει Πρέσβης της Ελλάδος για Ενεργειακή Πολιτική και Νέες Τεχνολογίες, Εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών της Μ. Βρετανίας, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Σύμβουλος Παγκόσμιων Ενεργειακών Εταιρειών και Μέλος του Συμβουλίου του Ναυτιλιακού Ομίλου Αγγελικούση, του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος και του ομίλου Π. Χατζηιωάννου.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Αγίου Κοσμά Αιτωλού από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Ημαθίας Βίντεο – φωτο
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στον ΣΚΑΪ