Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Συναδελφισσα/συνάδελφε,

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτής, ημιαυτόνομης και κλειστής περίθαλψης σε παιδιά, άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα που βρίσκονται σε ευαλωτότητα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Για την περιφέρειά μας στην πιο τραγική κατάσταση της ιστορίας του βρίσκονται τα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εναπομεινάντων εργαζομένων σε αυτά. Με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με ολοένα και λιγότερους συμβασιούχους εξαιτίας των περικοπών, τα παραρτήματα λειτουργούν πλέον με βάρδιες κάτω από τα όρια ασφαλείας, συνθήκη επικίνδυνη τόσο για τις/τους περιθαλπόμενες/ους όσο και για τις/τους εργαζόμενες/ους.

Οι ελλείψεις τεράστιες τόσο σε προσωπικό φροντίδας και επιστημονικό προσωπικό, όσο και σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, δημόσια δομή παιδικής προστασίας, λειτουργεί για περισσότερα από 10 χρόνια χωρίς Κοινωνική/ό Λειτουργό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ουσιαστικά δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προβλέψεις και ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της συστημικής κακοποίησης, ενώ η προοπτική της αποασυλοποίησης φαντάζει μακρινή ουτοπία υπό τις υφιστάμενες συνθήκες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν διλήμματα και ενδοιασμοί. Συσστρατευόμαστε μαζικά και δυναμικά απέναντι στην απαξίωση και την υποβάθμιση των δημοσίων δομών κοινωνικής πρόνοιας, απέναντι στις πολιτικές που συρρικνώνουν το δημόσιο δίχτυ ασφάλειας παραχωρώντας ευαίσθητες αρμοδιότητες σε ιδιώτες, απέναντι στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, απέναντι στην εγγενή συστημική κακοποίηση της οποίας θύματα είμαστε όλες/οι!

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των σωματείων εργαζομένων στο ΚΚΠΠΚΜ και τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Θα είμαστε μαζί στην στάση εργασίας και στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους
ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΚΠΚΜ
Προηγούμενο άρθροΗ Megasoft έκοψε τη Βασιλόπιτά της!
Επόμενο άρθροEurobank: Κορυφαία διάκριση για τις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις από το Global Finance