Συνάντηση Προέδρου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας κ.Γεράνη Μιχάλη με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ιακώβου Κων/νο.

 

Αφορμή της συνάντησης των δυο Αυτοδιοικητικών στάθηκε  η ενημέρωση για την πορεία του ΦΟΔΣΑ αλλά και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην Κεντρική Μακεδονία η διαχείριση των βιοαποβλήτων – τοποθέτηση καφέ κάδου.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος  του ΦΟΔΣΑ  συνεχάρει τον κ.Ιακώβου για τα νέα καθήκοντα εκφράζοντας ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του .  Σκοπός του ΠΕΦΟΔΣΑ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων με μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των φυσικών πόρων, που θα ανταποκρίνεται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής πολιτικής περιβάλλοντος.  Είμαστε εν αναμονή της τοποθέτησης του καφέ κάδου , η υλοποίηση του συστήματος διαλογής στην πηγή των βιοαποβλήτων θα αποφέρει σημαντικά οφέλη όπως: Προστασία  του  Περιβάλλοντος, Μείωση του  όγκου των απορριμμάτων, Ελαχιστοποίηση της επιβάρυνση στην υγεία των πολιτών.

Ο κ. Ιακώβου από την μεριά του ανέφερε πως είναι αλήθεια ότι η  προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης, αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας για κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία, είναι   ευθύνη όλων μας  και  πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτο σεβασμό. Η Αντιδημαρχία Καθαριότητος και Ανακύκλωσης προσπαθεί καθημερινά  με συνέπεια να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, φροντίζοντας για την καθαριότητα της πόλης και δίνοντας  λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν.  Στις αρμοδιότητες του Δήμου αν προστεθεί η συνδρομή και συνεργασία των πολιτών είναι βέβαιο ότι  θα έχουμε ένα  καλύτερο και βελτιωμένο  αποτέλεσμα και καθαρό Δήμο. Σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια  είμαστε βέβαιοι και προσδοκούμε  στενή και αγαστή συνεργασία μαζί σας.

Ενώ  ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γεράνης στο κλείσιμο της συνάντησης , δήλωσε πως Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην αποστολή του ΦΟΔΣΑ σταδιακά να εφαρμόσει πολιτική σχεδόν μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων, καταργώντας σχεδόν την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων. Η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να προέλθει μόνο από την ανάκτηση με ενεργειακή αξιοποίηση, μηδενίζοντας σχεδόν την ταφή. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων προϋποθέτει συστηματικό σχεδιασμό και αυξημένη συνεργασία, μόνο με συνεργασία μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της κυκλικής οικονομίας.

Προηγούμενο άρθροΕργασίες καθαρισμού ερεισμάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΚατά 60% αυξήθηκαν μέσα στο 2021 οι φορείς του Δημοσίου οι οποίοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr (χρησιμοποιώντας ως διαπιστευτήρια τους κωδικούς Taxisnet)