Συμπεράσματα της Εκδήλωσης της “Οικολογίας – Πράσινης Λύσης” για την Βιολογική Γεωργία

Χθες 16.05.2022 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση της Περιφερειακής Παράταξης Οικολογία – Πράσινη Λύση και του Φορέα Βιολογικών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι επτά ομιλητές – εισηγητές ανέπτυξαν τις θέσεις τους προσεγγίζοντας ο κάθε ένας με τον τομέα του το σοβαρό και επίκαιρο θέμα της εκδήλωσης. Όλοι συμφώνησαν ότι η Βιολογική Γεωργία είναι εφικτό να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες σε εθνικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργώντας, ταυτόχρονα, προς όφελος της Ανθρώπινης Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής Συνοχής, αλλά και της Βιώσιμης Οικονομίας.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα και εύκολα εφόσον οι πολίτες δραστηριοποιηθούν και στηρίξουν συλλογικά και αλληλέγγυα τις  ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγή, την μεταποίηση και τη διασφάλιση της ποιότητας των βιολογικών τροφίμων και τις αντίστοιχες βιολογικές αγορές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η πίεση για πολιτική βούληση στη διασφάλιση της διατροφικής – ποιοτικής επάρκειας.

Η Περιφερειακή Παράταξη Οικολογία – Πράσινη Λύση δεσμεύεται, δια στόματος του επικεφαλής της Περιφερειακού Συμβούλου Φίλιππου Γκανούλη, για Δράση και παρεμβάσεις επί του θέματος, πολύ σύντομα.

Προηγούμενο άρθροΙνστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»: Κοινή Επιτόπια Έρευνα στις Νησίδες του Αιγαίου με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης:  Πρόγραμμα “Μάιος μήνας μέτρησης” στην Ελλάδα