Συμμετοχή του ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ στην 8η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων

Έναν εναλλακτικό τρόπο διαπαιδαγώγησης επέλεξε και φέτος το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας επιβεβαιώνοντας ότι η μάθηση και η καλλιέργεια προσεγγίζεται ολιστικά.

Για τον σκοπό αυτό η θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας παρουσίασε στις 27 Απριλίου 2023 το θεατρικό έργο «Στην υγειά… του μακαρίτη» της Μαρίας Κίτρα. Μία κωμωδία καταστάσεων που θίγει τις οικογενειακές σχέσεις με εύθυμο τρόπο. Παράλληλα όμως καλλιεργεί ήθος και αξίες και καταλήγει σε ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Το θεατρικό έργο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της «8ης Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων Γυμνασίων και Λυκείων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας και παράλληλες δράσεις» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  ΒΕΡΟΙΑΣ. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» – Σχέδιο δράσης 2022-2023, Υποδράση 2 με τίτλο «Το θέατρο ως μέθοδος καλλιέργειας αξιών στην εκπαίδευση».

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση βίωσαν μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία που συνέβαλε στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Υπεύθυνοι καθηγητές/τριες: Γεωργία Μπαλτατζή, Καλλιρρόη Σιδηροπούλου, Γεώργιος Μπέλλας.

Προηγούμενο άρθροΜ-Λ ΚΚΕ: Απίθανες αλχημείες με τις εξαγγελίες για αύξηση των μισθών
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Να μπει “φρένο” στην άσκηση εξουσίας δια κολλητών και παρεών»