Συμμετοχή Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ στο 1ο συνέδριο της Ε.Ε. για τις στρατιωτικές υπηρεσίες υγείας

Στο 1ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις στρατιωτικές υπηρεσίες υγείας συμμετείχε ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον διευθυντή ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ υποπτέραρχο Δημήτριο Χατζηγεωργίου και τον τμηματάρχη του Τμήματος Υγειονομικής Υποστήριξης του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ συνταγματάρχη Χρήστο Βαμβακίδη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας από 6 έως 8 Οκτωβρίου. Το συνέδριο διεξήχθη στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ισπανίας και συμμετείχαν αποστολές από δέκα ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο σύμβουλος Υγειονομικού και εκπρόσωποι του Διεθνούς Στρατιωτικού Επιτελείου.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου κάλυψαν τη συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μέσω της δημιουργίας στρατηγικών υγειονομικών αποθεμάτων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνδρομή τους στον ευρωπαϊκό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ενώ εξετάστηκαν και οι επιχειρησιακές προκλήσεις που εμφανίστηκαν κατά την παροχή υγειονομικής υποστήριξης εν μέσω της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος αναφορικά με την επίδραση της πανδημίας ανά χώρα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας και παράλληλα παρουσιάστηκαν οι αυξημένες δυνατότητες της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας μας.

Ειδικότερα, η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε τη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό, υλικά, μέσα και εγκαταστάσεις στο εθνικό σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας, καθώς και τους άξονες δράσης που αναπτύχθηκαν από αυτές, με έμφαση στη νοσηλεία COVID και non-COVID περιστατικών, στη συνδρομή στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς και στο πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης της πανδημίας.

Κοινό συμπέρασμα των συνέδρων αποτέλεσε το γεγονός ότι η επιτυχής αντιμετώπιση των πανδημιών έχει ως προαπαιτούμενο τη στενή συνεργασία μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών υγειονομικών αρχών, ενώ για ακόμα μία φορά διαπιστώθηκε ότι το Στρατιωτικό Υγειονομικό Προσωπικό έδειξε πρωτόγνωρη ετοιμότητα στην υποστήριξη των Εθνικών Συστημάτων Υγείας, αυξάνοντας την κοινωνική αναγνωρισιμότητα και αποδοχή των ενόπλων δυνάμεων σε όλες τις χώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΡωσία-Covid-19: Νέο ημερήσιο ρεκόρ 1.106 θανάτων
Επόμενο άρθροΑνοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα των ραντεβού για την δεύτερη δόση όσων έκαναν το εμβόλιο Johnson & Johnson