Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα μας με Καταξιωμένους & Διακεκριμένους Επιστήμονες θα Κληθείτε με την Κατάλληλη Καθοδήγηση να Εφαρμόσετε οι ίδιοι στην Προσωπική, Κοινωνική και Επαγγελματική σας ζωή τις Πρακτικές & Δεξιότητες για Ποιότητα Ζωής!!!!

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα μας με Καταξιωμένους & Διακεκριμένους Επιστήμονες θα Κληθείτε με την Κατάλληλη Καθοδήγηση να Εφαρμόσετε οι ίδιοι στην Προσωπική, Κοινωνική και Επαγγελματική σας ζωή τις Πρακτικές & Δεξιότητες για Ποιότητα Ζωής!!!!

 

Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος (Κ.Ι.Ε.Π.Ε.)  δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα υλοποιώντας επιμορφωτικά προγράμματα με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές – κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα.

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε. σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γνώσης και έκφρασης μέσα από διαδικτυακά και δια ζώσης μαθήματα.

Το πρόγραμμα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε κατά τη διάρκεια του 2022-2023 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχικής, Σωματικής και Κοινωνικής Υγείας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα Κ.Ι.Ε.Π.Ε. έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Από τις 21 Ιανουαρίου του 2023 θα ξεκινήσει ο  παρακάτω ετήσιος επιμορφωτικός τομέας δια ζώσης :

Αυτοβελτίωση

Με τα μαθήματα αυτοβελτίωσης θα πετύχεις, όχι μόνο να έχεις μια καλύτερη και βαθύτερη σχέση με τον εαυτό σου αλλά και με τα άτομα γύρω σου. Θα μάθεις να ελέγχεις τις παρορμήσεις σου και θα αναπτύξεις δεξιότητες, ώστε να παίρνεις αποφάσεις χωρίς να επηρεάζεσαι σημαντικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Το να αναγνωρίζεις τις δεξιότητές σου θα σε βοηθήσει ώστε να μπορείς να θέτεις στόχους ρεαλιστικούς και κατά επέκταση να τους πετυχαίνεις. Αυτό θα ενισχύσει στο να αναλάβεις το τιμόνι της ζωής σου και συνειδητοποιήσεις πόσο άξιος αγάπης και σεβασμού είσαι για τον εαυτό σου αλλά και για τους σημαντικούς άλλους. Θα αποκτήσεις μεθόδους και τεχνικές που θα συμβάλουν στην επίλυση θεμάτων της καθημερινότητας σου ώστε να ζεις τη ζωή που σου αξίζει!

Διευκρινίσεις για τα προγράμματα ενηλίκων

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 15 τετράωρες συναντήσεις , από τις 21 Ιανουαρίου 2023 έως τον Ιούνιο του 2023. Συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλεπιδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

  • Δεχόμαστε από τις  15 Νοεμβρίου 2022 έως τις 20  Ιανουαρίου 2023  αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό τους  επίπεδο.
  • Στη σελίδα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. : koinonikoinst.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
  • Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
  • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. κοστίζει για τα δια ζώσης παλιά μέλη 150 Ευρώ και για νέα μέλη 160 Ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. : GR18 0172 2110 0052 1110 7513 689
  • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
  • Στην κατάθεση αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και το τμήμα  παρακολούθησης.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν, έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του φορέα και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο, που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
  • Παράλληλα, θα συμμετέχει δωρεάν και σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.)

Επικοινωνία & Εγγραφή

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Ελλάδoς κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα  στο τηλ. 6942062499 και τη Γραμματεία κα Μιχαλούδη Δώρα στο τηλ. 6988603791.

Συντονίστριες Βέροιας: κα. Μάρθα Κουτσιμανή τηλ. 6988255344 & κα. Χριστίνα Κωφίδου τηλ. 6979671909

Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής στη Γραμματεία του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.:

τηλ. 2310-211335 & 6988603791

Ιστοσελίδα: koinonikoinst.com

Facebook: Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

Email: koinonikoinst@gmail.com

Προηγούμενο άρθροΣυμπεράσματα από την Ανοιχτή Εκδήλωση: “Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Εργασιακή Απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία”
Επόμενο άρθρο«Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον» Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας (Μεντρεσέ Τζαμί)