Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος
Το έθιμο του μαγειρέματος του παραδοσιακού καβουρμά, γιόρτασε σήμερα στις εγκαταστάσεις του, ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, παρουσία αρκετού κόσμου και επίσημων καλεσμένων.
Το χοιρινό κρέας και το λίπος του σιγοβράστηκαν επιμελώς σε καζάνια με τη φωτιά του ξύλου, προσδίδοντας χαρακτηριστική νοστιμιά στο παραδοσιακό πιάτο της ημέρας!
Παράλληλα ο κόσμος διασκέδασε με γνήσιο ποντιακό ζωντανό πρόγραμμα.
Δείτε επίσης και ακούστε την περιγραφή και την ιστορική ερμηνεία του εθίμου, δια στόματος του προέδρου του Συλλόγου, κου Άκη Αποστολίδη.