Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας: Τριήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και για την Επέτειο της Τετάρτης 14/9, ημέρα που ψηφίστηκε από την Βουλή ως ετήσια ημέρα Μνήμης αυτής, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής  Ενότητας Ν. Ημαθίας , διοργανώνει το  τριήμερο 15-17 Σεπτ. εκδηλώσεις με δράσεις  εκθέσεις, μουσική και τραγούδια σχετικά με τον Μικρασιατικό Πολιτισμό.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών  είναι να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων με  προβολή μαρτυριών των απογόνων της 2ης γενιάς προσφύγων! Και όπως δήλωσε ο Αντιπ/ρχης κ.Καλαϊτζίδης

“”Είναι χρέος απέναντι στα χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια των Προσφύγων,  να θυμόμαστε το μελανό αυτό κεφάλαιο της ιστορίας  που μαζί με την Γενοκτονία των Ποντίων σημάδεψε  για πάντα τον Ελληνισμό ! Και στις σημερινές προκλήσεις εκ μέρους των γειτόνων, η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων αποκτά ιδιαίτερη σημασία ! “”

IMG c730005d0897011c20207039294a40b1 V

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:  

ΠΕΜΠΤΗ 17/9    ώρα 08.00 μ.μ.

τόπος  : πεζόδρομος αγοράς .

<<Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ>>

Θεατρικό Μουσικοχορευτικό δρώμενο Μνήμης για τα επαγγέλματα των Μικρασιατών με ιστορίες από τις αγορές και αναπαράσταση της καθημερινότητας του παζαριού Κιστανέ-Παραζέ της Σμύρνης !!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9   ώρα 08.00 μ.μ.

τόπος : πάρκο Ελιάς .

<< ΜΝΗΜΕΣ !! Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ >>

Θεατρικό μουσικοχορευτικό δρώμενο με μνήμες Μικρασιατών σε συνδυασμό με την Μουσικοχορευτική κληρονομιά των Προσφύγων! Παρουσιάζονται βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες προσφύγων 2ης γενιάς σε συνδυασμό με την μουσικοχορευτική κληρονομιά !!

ΣΑΒΒΑΤΟ  17/9  ώρα 11.00 π.μ.

τόπος : Πάρκο Ελιάς.

<<ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΖΙΜΠΟΥΣΙ >>

Έκθεση γαστρονομίας με συντροφιά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου και χορούς από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων

1.Κουριώτες Καλαμαριάς Θεσ/νίκης

2.Μικρασιατών Κοζάνης

3.Καππαδόκων Πλατέως “ΒΑΡΑΣΟΣ”

4.Μικρασιατών Ν. Ημαθίας !

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9  ώρα 08.00 μ.μ.

τόπος : Πάρκο Ελιάς.

<<  ΣΜΥΡΝΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ >>

Προβολή αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ για την Σμύρνη και θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με Σμυρνέικα -ρεμπέτικα τραγούδια !!

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου “”ΜΕΛΟΡΥΘΜΟΙ”” !!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ !

Ελπίζουμε , με σύμμαχο τον καλό καιρό , να πραγματοποιήσουμε αυτές τις υπαίθριες εκδηλώσεις και να εκπληρώσουμε το οφειλόμενο ΧΡΕΟΣ.

εκ του  Δ.Σ.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2022 – 2023
Επόμενο άρθροΔωρεάν Rapid Tests από τον ΕΟΔΥ στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα