Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος: «Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασός», την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 στον δισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και Άγιου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Πλατύ Ημαθίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην επιμνημόσυνη δέηση που θα ακολουθήσει της Θείας Λειτουργίας, τόσο για τους σφαγιασθέντες, και καθοιονδήποτε τρόπο τελειωθέντες πριν 101 χρόνια στην καταστροφή της Σμύρνης, αλλά και τον ξεριζωμό του γένους μας από τις αλησμόνητες Πατρίδες, καθώς και για τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι ήρθαν πρόσφυγες και ίδρυσαν το Πλατύ Ημαθίας.

Σε εκείνους οι οποίοι τελείωσαν την ζωή τους στο βάλτο του Ρουμλουκιού από την εξάντληση και τις κακουχίες, στο πέρασμα των χρόνων άφησαν το αποτύπωμα τους με τον αγώνα για επιβίωση και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την σωτηρία των επόμενων γενεών.

Θα ακολουθήσει τέλεση τρισάγιου, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο “Μνημείο Προσφύγων εκ Φαράσων Καππαδοκίας και ιδρυτών Πλατέος Ημαθίας”.

Προηγούμενο άρθροΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς εντοπίστηκε στην Πέλλα φυτεία με πάνω από 400 δενδρύλλια κάνναβης
Επόμενο άρθροΒασίλης Ρόκος- Πρόσκληση προς τους υποψήφιους Δημάρχους της ΠΚΜ