Σύλλογος Ιδιωτικών Υπάλληλων Βόρειας Εύβοιας: Καταγγελία για τον Δήμο Αλεξάνδρειας

Καταγγέλλουμε την στάση που κρατά ο Δήμος της Αλεξάνδρειας Ημαθίας απέναντι στις σκληρά εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία :

1) Δεν τηρεί τον νόμο για συμβάσεις  δυο χρόνων .

2) Αν και έχει χρηματοδοτηθεί για γάλατα και μέσα ατομικής προστασίας τω εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων δεν τα έδωσε ποτέ… τα ωφελεί…

3) Αν και οι συναδέλφωσες δουλεύουν από 1-9 κάθε χρόνο τον μηνά Σεπτέμβριο η διοίκηση του συγκεκριμένου δήμου δεν το πληρώνει στα κορίτσια ούτε φυσικά βάζει τα ένσημα τους. Αναληθώς δηλώνει ότι τα σχολεία τα καθαρίζουν οι εθελοντές ,οι μόνιμες  (12 στα 54 σχολεία),   γονείς, οι σύλλογοι,…  οι περαστικοί , οι γείτονες. …. κλπ. ότι του φανεί … Ειλικρινά η Αλεξάνδρεια είναι ένας μικρός τόπος, δεν καταλαβαίνει ότι όλοι ξέρουν την αλήθεια ασχέτως με το τι λέει ο δήμαρχος. Οι διευθυντές, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι νηπιαγωγοί οι γονείς τα παιδιά όλοι ξέρουν ποιες δουλεύουν το Σεπτέμβριο στα σχολεία και ξέρουν όλοι ότι κανείς δεν δουλεύει  ε θ ε λ ο ν τ ι κ α.

Για όλους αυτούς τους λογούς καταγγέλλουμε τον δήμο Αλεξάνδρειας.

  • Αυτός που έπρεπε να προστατεύει τις γυναίκες που δουλεύουν με τόσο μικρούς μισθούς χωρίς αδεείς ούτε ασθένειας ούτε εγκυμοσύνης, ούτε λοχείας.
  • Είναι αυτός που τελικά ρίχνει πρώτος την λίθο του αναθέματος .

Με σεβασμό σε αυτούς που τον αξίζουν.

    Σύλλογος Ιδιωτικών Υπάλληλων Βόρειας Εύβοιας

   Η πρόεδρος

    Σοφία Διοματάρη