Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας: Υποστήριξη διωκόμενης συναδέλφισσας

Στηρίζουμε και υπερασπίζουμε τη διωκόμενη συναδέλφισσα!

Είμαστε όλοι και όλες στο πλευρό της!

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα νηπιαγωγό Κυριακή Μπουρμπούλη στην οποία ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας επέβαλε με απόφασή του ποινή ανάκλησης χορήγησης μισθολογικού κλιμακίου και αναδρομική επιστροφή των σχετικών αποδοχών που της είχαν καταβληθεί. Συγχρόνως η εφαρμογή της απόφασής του σημαίνει τη μισθολογική καθήλωσή της επ’ αόριστον.

Η συναδέλφισσα συμμετείχε ως προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ψυχικού στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, δεν ανάρτησε αρχικά τίποτα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στη συνέχεια ανάρτησε το κείμενο ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ των συλλόγων όπως κάνουν τα 3 τελευταία έτη διευθυντές και προϊστάμενες καθώς και δεκάδες συντονιστές ομάδων δράσης.

Η ενέργεια αυτή του ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αποτελεί μοναδική περίπτωση αυθαίρετης και παράνομης επιβολής ποινής σε μια από τους 114 διωκόμενους / νες εκπαιδευτικούς ακολούθως του εγγράφου του πρώην Γ.Γ. Κόπτση για επιβολή της ποινής «Αναστολή εξέλιξης στελέχους …» που συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής» από την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, με ετεροχρονισμένη μάλιστα εφαρμογή και επ΄αόριστον παρότι η συναδέλφισσα έχει παραιτηθεί από τη θέση της προϊσταμένης και δεν ασκεί πλέον καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η νέα αυτή προκλητική επίθεση της Διοίκησης αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Ως ΣΕΠΕ Ημαθίας επισημαίνουμε πως η συγκεκριμένη δίωξη της συναδέλφου συμπληρώνει τις δεκάδες διώξεις και κατηγορίες που απαγγέλλονται σε δεκάδες συναδέλφους στη χώρα, οι οποίοι αγωνίζονται με τα σωματεία τους ενάντια στην αξιολόγηση. Οι διώξεις αυτές στο σύνολό τους καταδεικνύουν την εντεινόμενη προσπάθεια κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ να επιβάλλει την αξιολόγηση δια της τρομοκρατίας και των εκβιασμών. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και παράνομης ενέργειας του ΔΙΠΕ Β΄ Αθήνας.

Η συναδέλφισσά μας θα δικαιωθεί!

Δεν υποχωρούμε! Δεν υποτασσόμαστε!

Η ποινικοποίηση της απεργίας και των αγώνων ΔΕ θα περάσει!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ζαχαροπλαστών ΟΕΖΕ στη Βέροια
Επόμενο άρθροΘεία Λειτουργία και τέλεση πάνδημου ετήσιου μνημόσυνου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα