Συγχαρητήριο του βουλευτή Ημαθίας ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδη για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Μία επιτυχία που είναι προϊόν μεθοδικής προεργασίας και στοχοθεσίας, επίπονης και πολυετούς προσπάθειας, πνευματικής και ψυχικής προσήλωσης και αφοσίωσης.

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδειξαν ότι όπου υπάρχει θέληση, προγραμματισμός, μεράκι και καινοτομία, κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να ανακόψει αυτούς που είναι αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι.

Σε αυτή τους την δύσκολη πορεία, είχαν καθημερινούς καθοδηγητές τους άξιους εκπαιδευτικούς μας και πολύτιμους αρωγούς και συμπαραστάτες τους γονείς. Οφείλουν πολλά σε όλες και σε όλους τους και κυρίως τους οφείλουν το λαμπρό πρότυπο, το σημείο αναφοράς και το καλό παράδειγμα που και οι ίδιοι οι μαθητές στο μέλλον, ως ώριμοι πολίτες θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν στις νέες γενιές.

Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σηματοδοτεί μόνο την αρχή μίας καινούργιας προσωπικής, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης. Θα υπάρξουν και νέες προκλήσεις και νέες κορυφές για κατάκτηση. Το ταξίδι μόλις αρχίζει.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές που φέτος προσπάθησαν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Κατανοώ την στεναχώρια τους αλλά τους υπενθυμίζω ότι η ζωή δεν σταματάει. Είναι γεμάτη με δεύτερες ευκαιρίες, γεμάτη με εναλλακτικές επιλογές που στο χέρι τους είναι να τις διεκδικήσουν.

Καλή πρόοδο σε όλες και σε όλους