Στον ΣΥΡΙΖΑ επιζητούν …ειδικό δικαστήριο για Τσίπρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα αποκαλύπτονται εδώ και μερικές ημέρες  τόσο για τις παρακρατικές δραστηριότητες της «Καμμένος και σύζυγος» (με παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και … εντολές  σε επίορκους αστυνομικούς για …συλλήψεις τους), όσο και με την παραδοχή ότι γι αυτή τη δραστηριότητα είχε ενημερωθεί από την ΕΥΠ ο τότε πρωθυπουργός, ασφαλώς είναι μέγα ζήτημα. Με κύριο το ερώτημα: Γιατί δεν απέπεμψε τον υπουργό του όταν τον ενημέρωσε η ΕΥΠ;

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσα αποκαλύπτονται ταυτοχρόνως από τις συνομιλίες ενός επιχειρηματία με το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Νίκο Παππά, έφερε σε απίστευτα δύσκολη τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς αντέδρασε; Σπασμωδικά και μη πειστικά. Μάλιστα, τα γνωστά παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου που προθύμως μεταφέρουν τη γραμμή, διέρρεαν ότι αν θέλει η κυβέρνηση ας ….πάει τον Τσίπρα στο Ειδικό Δικαστήριο! Προς επίρρωση αυτού του κλίματος έβγαλαν κι ένα  non paper με τίτλο «κυβέρνηση παρακράτους»!!! Θέλοντας προφανώς να επαναφέρουν το φάντασμα της…. Δεξιάς!

Προσέξτε: Σ’ αυτό το non paper αναφερόταν ότι  «παρακρατικό δίκτυο» λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑ και ενημέρωνε τον Μητσοτάκη. Παράνομες ηχογραφήσεις, ίσως και παράνομες παρακολουθήσεις από «ιδιωτικούς μηχανισμούς» ήταν στη φαρέτρα. «Παρακρατικός μηχανισμός», βεβαίως, τροφοδότησε το επιτελείο Μητσοτάκη με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου τον Αύγουστο του 2018. -Μάλιστα, η ΝΔ άλλαξε τον νόμο που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για την αξιοποίηση παρανόμως κτηθεισών συνομιλιών, αν και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε τον δικό του νόμο του 2015. Και, στο τέλος, επανήλθε και η Siemens και η μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο στην Τήνο.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Μπροστά στη ραγδαία φθορά του Αλέξη Τσίπρα –μέσω και των ιστοριών με Καμμένο και Παππά- επιλέγεται η επιχείρηση να εμφανιστεί ως θύμα! Με αναφορές στο 1989 και στον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου ένας Μητσοτάκης τον κατέστησε κατηγορούμενο (ανεξαρτήτως αν μαζί με τον Μητσοτάκη ήταν το κόμμα του). Έτσι τώρα θέλει να εμφανιστεί ο ίδιος στο στόχαστρο, κατά σύμπτωση, πάλι ενός Μητσοτάκη.

Προσέξτε: Ο Τσίπρας επιδιώκει την πολιτική του αναβάθμιση μέσω μιας δικής του δίωξης.

Όμως, παρά τις φωνές που υπάρχουν (και μάλιστα ισχυρές) στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας  για  δίωξη του Τσίπρα και παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητσοτάκης επιμένει ότι η αντιμετώπιση του πρέπει να είναι καθαρά πολιτική!

Συνεπώς κανένα Ειδικό Δικαστήριο.  Κι αυτό μάλλον είναι το ορθό. Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πατήσει την πεπονόφλουδα της Κουμουνδούρου και να κάτσει στο σκαμνί τον Τσίπρα, προσφέροντάς του ανάσες πολιτικής ζωής.

Προφανώς θα συνεχιστεί το μαρτύριο της σταγόνας με συνεχείς και συχνές αποκαλύψεις από την κυβερνητική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να πούμε κάτι ακόμη: Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλεται προσπάθεια να κερδίσει θέση στη δημοσιότητα η άποψη ότι οι Καμμένος και Παπαγγελόπουλος δεν ήταν στελέχη του και δεν ανήκουν στην Αριστερά.

Μάλλον νομίζουν ότι η κοινωνία θρέφεται με κουτόχορτο. Λες και δεν γνωρίζει ακόμη κι ένα παιδί ότι Καμμένος και Παπαγγελόπουλος ήταν κορυφαία και ζωτικά όργανα της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο πρώτος έκανε πρωθυπουργό τον Τσίπρα κι ο δεύτερος «λάδωσε» τους αρμούς της εξουσίας στη Δικαιοσύνη και σε άλλους μηχανισμούς λόγω της προϊστορίας του στην ΕΥΠ.

Ερώτηση: Υποχρέωσε κάποιος τον Τσίπρα (ανεξαρτήτως της συμφωνίας που είχε γίνει πριν τον Ιανουάριο του 2015 ανάμεσα σε Καμμένο και Παππά) να συγκυβερνήσει με το ακροδεξιό μόρφωμα;  Υποχρέωσε κάποιος τον Τσίπρα να δώσει αυτή την εξουσία που έδωσε στον Παπαγγελόπουλο;

Ουδείς τον υποχρέωσε, εκείνος τους επέλεξε. Παρ’ ότι είχε επιλογές συγκυβέρνησης τόσο με το «Ποτάμι», όσο και με την «Ένωση Κεντρώων», όπως είχε κανονίσει ο Φλαμπουράρης.

Όπως επέλεξε και το λούμπεν κομμάτι του ΠαΣοΚ για να συμπορεύεται…

Άρα, ας αφήσουν τα φληναφήματα από την Κουμουνδούρου…