Στον αγιασμό και τα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ο Α. Τζιτζικώστας

Στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα εγκαίνια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, που εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης με τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί την πρώτη προσθήκη νέας σχολικής μονάδας στην περιοχή εδώ και μια δεκαετία.

Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο σχολείο, που πέρα από το γεγονός ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, για τους μαθητές και τους δασκάλους, δίνει επίσης, λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Μία σημαντική και επείγουσα ανάγκη, στην οποία ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρινόμαστε με τις νέες σύγχρονες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε και παραδίδουμε. Ειδικά στον Εύοσμο, που αναπτύσσεται πληθυσμιακά, που είναι τόπος μόνιμης εγκατάστασης νέων οικογενειών, που έχει τόσο μεγάλες ανάγκες σε καινούργια σχολεία, με τις νέες σχολικές μονάδες που κατασκευάζουμε προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις χειροπιαστές και ουσιαστικές. Το 24ο Δημοτικό Σχολείο είναι το πρώτο σχολείο που κατασκευάζεται στον Εύοσμο εδώ και μια δεκαετία. Και το σχολείο αυτό έγινε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας στην τελετή εγκαινίων.

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου κατασκευάστηκε σε οικόπεδο περίπου τριών στρεμμάτων και το κτίριο είναι υπερσύγχρονο, ενώ η αυλή του σχολείου είναι 1.900 τετραγωνικά μέτρα, με γήπεδο μπάσκετ και με πολύ πράσινο, με φυτεύσεις και χλοοτάπητα, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια και άνεση. Το σχολείο περιλαμβάνει δέκα αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικής, χημείας, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αλλά και βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γραφείο για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, είναι ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Κατασκευασμένο έτσι, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία σε όλους τους χώρους, σε όλους τους ορόφους.

Όπως επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας“το σχολείο είναι για κάθε παιδί το σπίτι του. Δεν είναι μόνο ένας χώρος μάθησης. Είναι οι φίλοι που θα κάνει, οι στιγμές που θα ζήσει, οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσει. Γι’ αυτό και όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα σχολεία, στην Παιδεία. Αυτή είναι και η προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα στην πράξη:
-Με τα νέα νηπιαγωγεία και σχολεία που κατασκευάσαμε και παραδώσαμε τα τελευταία χρόνια, για περισσότερους από 17.000 μαθητές.
-Με ειδική μέριμνα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
-Με τα νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.
-Με τα 35 νέα σύγχρονα σχολεία που θα κατασκευάσουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.
Και ταυτόχρονα, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξασφαλίζουμε σταθερά από το 2015 μέχρι και σήμερα, θέσεις για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας στην πράξη 60.000 γονείς με χαμηλά εισοδήματα και 2.000 γονείς παιδιών με αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.
Με το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου αποδεικνύουμε για ακόμα μία φορά ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί για τον τόπο μας”.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου για την εξαιρετική συνεργασία προκειμένου το νέο σχολείο να υποδεχτεί με τους καλύτερους όρους λειτουργίας τα παιδιά από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από ακόμα περισσότερα σχολεία και σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει το έργο της Πολιτείας και σε συνεργασία με τον Δήμο θα διεκδικήσει και θα πετύχει λύσεις στη σχολική στέγη.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, χτυπάει το πρώτο κουδούνι, για τις μαθήτριες και τους μαθητές που σηματοδοτεί την είσοδο στον κόσμο της γνώσης, της εξέλιξης και της δημιουργίας. Θέλω να ευχηθώ σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς καλή σχολική χρονιά, με υγεία, με γνώση και φυσικά με πολύ παιχνίδι. Παιδιά, καλή σχολική χρονιά, δύναμη, δίψα για μάθηση και αγάπη για το καινούργιο σχολείο σας. Να το προσέχετε, να το χαρείτε και να το αγαπήσετε γιατί εδώ θα περάσετε από τα πιο όμορφα χρόνια σας, εδώ θα κάνετε φίλους για μια ολόκληρη ζωή”.

Τζιτζικώστας Εγκαίνια 3 Τζιτζικώστας Εγκαίνια 2

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού αύριο στο Ανατολικό Τμήμα Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΣτο 3ο και 4ο ΓΕΛ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά