Στην τεχνητή νοημοσύνη καταφεύγει το Facebook για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένου

Σε ένα νέο σύστημα προκειμένου να γίνεται αυτόματη αφαίρεση προσβλητικού υλικού από την πλατφόρμα του, εργάζεται το Facebook, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειές για χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης που στόχο θα έχουν τον έλεγχο του περιεχομένου που αναρτάται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε σήμερα ο Χουακίν Καντέλα, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανικής μάθησης της εταιρείας.

     Το τελευταίο διάστημα το Facebook έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για ορισμένες ενέργειές του, ιδιαίτερα μετά την αφαίρεση μιας ιστορικής πολεμικής φωτογραφίας -επειδή αυτή περιείχε «γυμνό»- και την εξάπλωση πλαστών ειδήσεων στην ιστοσελίδα του. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία βασιζόταν κυρίως στους χρήστες, οι οποίοι εξέφραζαν τα παράπονά τους σχετικά με την ανάρτηση ανάρμοστου περιεχομένου και που στη συνέχεια εξετάζονταν από υπαλλήλους της εταιρείας.

   Όπως δήλωσε ο Καντέλα, η ιστοσελίδα έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένο