Στην πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap – 22» συμμετείχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στην πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap – 22» συμμετείχαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αξιωματικούς και υπαξιωματικούς από την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2η ΜΑΛ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση, που ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, με την συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων από συνολικά έντεκα χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τσεχία).

Η «Falcon Leap – 22» διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της επιχείρησης «Market Garden» και αποσκοπεί στην επαύξηση της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων. Κατά την διάρκεια της άσκησης, μεταξύ άλλων, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης αλεξιπτωτιστών ημέρα και νύχτα, με τις μεθόδους στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΟΗΕ – κλίμα: Είναι καιρός να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις “απώλειες και τις ζημιές”, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Γκουτέρες
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: Εβδομήντα δύο τα επιβεβαιωμένα κρουσμάτα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα μέχρις τις 22/9