Στην πόλη Alcalá de Henares της Ισπανίας το Hμερήσιο Γυμνάσιο Τρικάλων μέσω του προγράμματος Erasmus+/ΚΑ1

Το Hμερήσιο Γυμνάσιο Τρικάλων του νομού Hμαθίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε για πρώτη φορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ1.

To σχολείο μας συμμετέχει από το σχολικό έτος 2021-2022 στο Erasmus KA1 με το πρόγραμμα που έχει τίτλο:

“Ας διδάξουμε διαφορετικά απαντώντας στις νέες προκλήσεις”

Η ομάδας αποστολής αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην πόλη Alcalá de Henares της Ισπανίας και αποτελούνταν από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου: Χάνδρου Κυριακή Αγγλικής Φιλολογίας και Διευθύντρια του Γυμνασίου Τρικάλων Hμαθίας, Βαφειάδου Χρυσούλα-Αικατερίνη Γαλλικής Φιλολογίας, Καρακίτσου Ελένη Φιλόλογος, Τσιάμη Σοφία Φιλόλογος, Καλιάνη Στεφανία Θεολόγος οι οποίοι, μαζί με συναδέλφους από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Γαλλία, επιμορφώθηκαν σε νέες ψηφιακές μεθόδους διδασκαλίας ανταλλάσοντας νέες χρήσιμες μεθόδους και ψηφιακά εργαλεία.

Ο τίτλος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν “Technology into the Classroom – Gamification in Education” με διοργανωτή τον οργανισμό CERVANTES TRAINING. Η επιμόρφωση διήρκησε από 20 έως και 24 Μαρτίου 2023.

Θα ακολουθήσει η διάχυση των νέων πρακτικών και μεθόδων τόσο στα πλαίσια της σχολικής μονάδας όσο και σε τοπικούς φορείς και άλλες σχολικές μονάδες.

Τρίκαλα Erasmus 2 scaled 1

Τρίκαλα Erasmus 1

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινό Βazaar του Ελληνικού Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου και του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου «η Αντηρίδα» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “Summer Fancy Food Show 2023”