Στην εισαγγελία Πειραιά τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν τα τρία από τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» που συνελήφθησαν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου επιβάτη Αντώνη Καρυώτη και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο υποπλοίαρχος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και είναι στο νοσοκομείο και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για αύριο. Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του. Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Daniel – Θεσσαλονίκη: Διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα
Επόμενο άρθροΛάρισα: Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού- Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός κατοίκων από πλημμυρισμένες συνοικίες