Σταυρός Ημαθίας: Εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου. (Βίντεο-φώτο)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέσθηκε σήμερα 22 Απριλίου 2018, παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Γεωργίου, Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της ιερής εικόνας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Σταυρού Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του προστάτη του χωριού, παραβρέθηκε πλήθος πιστών και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία” Σταυρού,  οι οποίοι συνόδεψαν την ιερή εικόνα του Στρατηλάτη ντυμένοι με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές τους.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού και της Λιτανείας, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία” Σταυρού τιμώντας τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.

Ξεχωριστοί παραδοσιακοί χοροί παρουσιάστηκαν με μοναδικό τρόπο από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο “Εστία”, τον Σύλλογο “Βλάχων” Βέροιας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Νέων” Νεοκάστρου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο λαϊκό γλέντι με μουσική, φαγητό, ποτό και διασκέδαση μέχρι αργά.

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Δείτε τον Μ. Εσπερινό και την περιφορά Ι. εικόνας στο βίντεο:

Χορευτικές εκδηλώσεις στο βίντεο:

Φωτο: