Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Tου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ( 25 / 03 / 2023 ), συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Τρεμπέλα – Γέροντα του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου του Ψαρά Αγίου Όρους, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής.

 

Μετά την Αρτοκλασία ο π. Ευάγγελος μίλησε για την δράση των Αγωνιστών της  Επαναστάσεως, του 1821 και την πίστη που είχαν στον Ιησού Χριστό.

Συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον πυρπολητή Κωνσταντίνο Κανάρη, ο οποίος πήγαινε μέχρι το τέλος της ζωής του κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αναφορά του, στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, “..που δεν ήθελε η Ελλάδα να σύρεται από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής…” συνεπήρε το εκκλησίασμα!

Ο Ιωάννης Καποδίστριας μελετούσε την Αγία Γραφή και το Ψαλτήρι… επισήμανε μία Αδελφή της Ι. Μονής.

Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα, στην τράπεζα της ” φιλόξενης ” Ιεράς Μονής, για τους προσκυνητές. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ευλόγησε την τράπεζα, ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά και ιδιαιτέρως στον π. Ευάγγελο, για την ονομαστική του εορτή.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3256824
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3256907
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος   Θεοδ.   Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Επόμενο άρθροΕυχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821