Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Tου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ( 25 / 03 / 2023 ), συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Τρεμπέλα – Γέροντα του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου του Ψαρά Αγίου Όρους, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής.

 

Μετά την Αρτοκλασία ο π. Ευάγγελος μίλησε για την δράση των Αγωνιστών της  Επαναστάσεως, του 1821 και την πίστη που είχαν στον Ιησού Χριστό.

Συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον πυρπολητή Κωνσταντίνο Κανάρη, ο οποίος πήγαινε μέχρι το τέλος της ζωής του κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αναφορά του, στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, “..που δεν ήθελε η Ελλάδα να σύρεται από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής…” συνεπήρε το εκκλησίασμα!

Ο Ιωάννης Καποδίστριας μελετούσε την Αγία Γραφή και το Ψαλτήρι… επισήμανε μία Αδελφή της Ι. Μονής.

Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα, στην τράπεζα της ” φιλόξενης ” Ιεράς Μονής, για τους προσκυνητές. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας & Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ευλόγησε την τράπεζα, ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά και ιδιαιτέρως στον π. Ευάγγελο, για την ονομαστική του εορτή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος   Θεοδ.   Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 26 Μαρτίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΕυχές Ερντογάν σε Μητσοτάκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821