Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: To τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κάποιοι ” δρόμοι ” θέλουν ιδιαίτερη προσοχή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινά από το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, εκτός από την πνευματική διάστασή του, είναι και μια ευκαιρία, για τις πρώτες  “αποδράσεις” εκτός των πόλεων.

Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου και τα εικονοστάσια που βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος αυτό μας θυμίζουν.

Προσευχή, για όσους συνανθρώπους μας  που έφυγαν από τον παρόντα κόσμο, μετά, από κάποιο ” τροχαίο”.

Μια τέτοια επικίνδυνη διαδρομή είναι και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Θηβών!

Λίγο μετά την Μάνδρα Αττικής, τα πρώτα εικονοστάσια δηλώνουν, ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, σε κάποιες δε περιπτώσεις, θανατηφόρο.

Οι πινακίδες προειδοποιούν, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας εποπτεύει τον δρόμο, αλλά η απροσεξία των οδηγών και η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθιστά την διαδρομή αυτή, επισφαλή!

Η  κατάσταση αυτή,  επιδεινώνεται τις Κυριακές και τις αργίες, όταν κατά περίπτωση, μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού ξεπερνούν τα όρια ασφαλούς οδήγησης, αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιούν ελιγμούς ανάμεσα στα οχήματα και σε αρκετές περιπτώσεις εκτρέπονται της πορείας τους, προς άγνωστη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την διατάραξη της ” ασφάλειας της συγκοινωνίας” ( Ν. 4619 / 2019 (ΦΕΚ Α ́95 / 11-6-2019 ) και την πρόκληση ατυχημάτων.

Δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλα εικονοστάσια, σε αυτήν την διαδρομή…

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2285328.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροEurobank: Περιοδεία Διοίκησης | Δίπλα στις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας | Στη Λάρισα το νέο Future Branch της Τράπεζας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: RESP-8, ένα εργαλείο στη διάθεση των φαρμακοποιών για την αξιολόγηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού και την παραπομπή ασθενών στο γιατρό