Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: To προορατικό χάρισμα του του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο  ” Σύντομο Συναξάρι ” του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη, στον δικτυακό τόπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος, που επιμελήθηκε ο π. Γεώργιος Τουλουμάκος, γίνεται η ακόλουθη αναφορά στο προορατικό χάρισμα του Οσίου:

<< Η Χάρις του Θεού είχε κοσμήσει τον παπα-Εφραίμ και με το προορατικό χάρισμα, γι΄ αυτό και έβλεπε καταστάσεις που έρχονταν (όπως ο σεισμός του 1977 στην Θεσσαλονίκη), αλλά και πολλές φορές είχε προσφωνήσει λαϊκούς ακόμα και μικρά παιδιά με τα ονόματα πού έλαβαν μετά από χρόνια στην μοναχική τους Κουρά !  >>.

Σε Ιερό Παρεκκλήσιο, που Αγιογραφήθηκε  από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σταμάτη Σκλήρη, βρίσκεται φορητή εικόνα, του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη, (του ιδίου Αγιογράφου) με ενθύμηση, που παραπέμπει στο προορατικό χάρισμα του Οσίου.

” Όταν πήγαμε στο κελί του με τον Γιώργο και τον π. Χαράλαμπο το 1968 ως φοιτητές Ιατρικής, με αποχαιρέτησε με τα λόγια:<< στο καλό παπα Σταμάτη ! >>. Εγώ δεν ήξερα τίποτα! π.Σταμ.”

Ο κ. Κωνσταντίνος Αν. αναφέρει, ότι, όταν επισκεπτόταν τον Όσιο Εφραίμ στο Άγιο Όρος, ” το πρόσωπο του Γέροντα, έφεγγε και εξέπεμπε ένα φως”, κάτι που ο π. Σταμάτης, απεικονίζει, με το ταλέντο του, σε αυτήν την εικόνα!

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P7022311.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P6272306.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P6252251.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση σε κοινή δράση της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης_Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024
Επόμενο άρθροEurobank 01-03-24: 7 ημέρες οικονομία: Η μείωση των τιμών της ενέργειας και η ανάκαμψη του τουρισμού βελτίωσαν το έλ-λειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου το 2023