Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Συγκίνηση στην Ι. Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Xρυσοστόμου στην Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα σπουδαίο, πνευματικό και ιστορικό γεγονός  λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες ( 11 – 16 Νοεμβρίου 2023 ) στην πόλη των Αθηνών.

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και  πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 ( ώρα 10:00 ) η  Χαριτόβρυτος, Θαυματουργός, Τιμία  Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, με αναλλοίωτο το αριστερό ωτίο του ( δεξιό κατά την  εικονογραφία ),   που αποθυσαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΑγίου Όρους, τίθεται σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Η επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023, από τον Εψηφισμένο, Νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο – εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερονύμου του Β’, κληρικών και πιστών Χριστιανών.

Στις 21: 00 ξεκίνησε Ιερά Αγρυπνία, Ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Το αναλόγιο διηκόνησε, ο Βυζαντινός Χορός ” Τρόπος “, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Ήταν τέτοια η κατάνυξη την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου, που ορισμένοι πιστοί,  δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου τιμάται στις στις 13 Νοεμβρίου ε.ε.

Ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός όλο το 24ωρο, θα τελούνται καθημερινά,  Θεία Λειτουργία στις 07: 00 , Ιερές Ακολουθίες και στις 21: 30 Ιερά Αγρυπνία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΝ.Ε.Α΄& Β΄ Θεσσαλονίκης: Διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής
Επόμενο άρθροΤρίκαλα: Δημογραφικό: Σε ποια τμήματα της Ελλάδας μειώνεται πιο γρήγορα ο πληθυσμός – Ποιοι νομοί γερνούν