Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα – Αττικής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία, τελέστηκε το  Σάββατο 23 Μαρτίου 2024  στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού, Γέρακα – Αττικής, ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Ο  Σεβασμιώτατος μετά τις ευχές, για  καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, χρησιμοποίησε τρία ρήματα ‘ ενδυναμού, κακοπάθησον και μνημόνευε, από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας ( Τιμόθεον Β’ επιστ. Κεφ. Β΄ στ. 1-10 ) για το ολιγόλεπτο μήνυμά του :

<<  1) “…ενδυναμού εν τη χάριτι τη εν Χριστώ Ιησού…”, να βρίσκεις την δύναμή σου, από τη χάρη του Χριστού.

2 ) “…κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού…”, να έχεις την διάθεση να υποφέρεις, να κακοπαθήσεις, οτιδήποτε να θυσιάσεις, σαν καλός στρατιώτης του Χριστού.

3) ” …Μνημόνευε  Ιησούν Χριστόν εγηγερμένον εκ νεκρών …”, να μην βγάλεις από τον νου σου, να μνημονεύεις τον Χριστό, Ανεστημένο!

Να μην φοβάσε τον Θάνατο!

Η Αποστολική αυτή περικοπή, διαβάζεται συνήθως σε  “Μάρτυρες”… τα κατορθώματα της πίστεως, είναι αποτέλεσμα της χάριτος του Θεού!

Πιστεύει ο πιστός και πέρνει νοερά από τον Θεό, την δική Του, χάρη και εκφράζεται ως φωτισμός ως δύναμη και μπορεί να αντιμετωπίσει και την καθημερινότητα και τους εσωτερικούς πειρασμούς >>, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ.Νικόλαος.

Πριν την “Απόλυση ” της Θείας Λειτουργίας, έγινε περιφορά της Ιεράς εικόνας, των Αγίων Θεοδώρων, πέριξ του Ιερού Ναού.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235831.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235865.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235888.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235847.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235791.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P3235866.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος 

Προηγούμενο άρθροΚοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να διδάσκεται το μάθημα της θεατρικής αγωγής σε όλα τα σχολεία, τις τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 24 Μαρτίου – Σημαντικά γεγονότα