Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: O Μητροπολίτης Κανάγκα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την άδεια και την ευλογία, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο Μητροπολίτης  Κανάγκα ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας – Λ. Δημοκρατία του Κονγκό ) κ. Χαρίτων, ιερούργησε την Κυριακή 18  Φεβρουαρίου 2024  στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου, Ραφήνας – Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος  φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος  Πνευματικάκη, που έφυγε από την Πάτρα το έτος 1973 σε ηλικία 65 ετών, για να συνεχίσει το  πρωτοποριακό Ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου, στην Κανάγκα του Κονγκό.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή ( Ματθαίου κεφ.15 στιχ. 21- 28 ).

…η Χαναναία γυνάικα ζήτησε, πρώτα, από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να την ελεήσει και μετά, να θεραπεύσει, την δαιμονιζομένη κόρη της!

Η Χαναναία είχε ταπείνωση και πίστη τόνισε, ο Σεβασμιώτατος και ο Κύριος, απάλλαξε την θυγατέρα της από το δαιμόνιο…”

Προέτρεψε τους πιστούς, να ξαναδιαβάζουν, τις Ευαγγελικές περικοπές!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, για την συμπαράσταση στο Ιεραποστολικό έργο, της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκα και την ” Ενορία ” της Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας, για την βοήθεια της, στην ανέγερση και αποπεράτωση Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Μητρόπολή του.

Το δεξιό Ιερό αναλόγιο, διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Τσάλλος και ο μουσικολόγος κ. Χρήστος Τσιαμούλης.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2185086.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2185000.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2185092.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2184950.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2184997.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P2185003.jpeg
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΑΕΑ σχετικά με βλάβη στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100»
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Cosmote για τεχνική βλάβη