Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος: Ιερείς και πιστοί διώχνουν τις λάσπες από τις εκκλησίες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις τοπικές κοινότητες Ορφανών και Αστρίτσας, του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, το “αποτύπωμα ” της κακοκαιρίας Daniel,  στους Ιερούς Ναούς είναι αποκαρδιωτικό!

 

Το ύψος του νερού και της λάσπης  ήταν τόσο , που δεν μπορούσε να ξεκινήσει αποιαδήποτε εργασία καθαρισμού στο εσωτερικό τους, πριν από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Ούτε και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Κεραμιτζής που διακονεί στους 3 (τρεις ) Ιερούς Ναούς, μπορούσε να φανταστεί, τι θα αντίκριζε, την πρώτη φορά που άνοιξε την πόρτα.

Η ” κατάσταση ” στο προαύλιο, προδιαθέτει… καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση, χωρίς γαλότσες και φόρμα εργασίας, για αντερί και ράσο δεν γίνεται λόγος, καθώς είναι τόση η λάσπη που καθιστούν αδύνατη την ένδυση με αυτά τα ενδύματα.

Τα πάντα ήταν αναποδογυρισμένα!

Ακόμα αντικείμενα που θέλουν πάνω από 3 άτομα για να μετακινηθούν ( σόμπα, στασίδια, ντουλάπες με κεριά …) βρισκόταν μακριά από την αρχική τους θέση.

Όλα αυτά, τα μη μεταλλικά αντικείμενα θα πεταχθούν…

” Ο Θεός θα μας βοηθήσει Σπύρο…και θα τα ξαναφτιάξουμε “, λέει συγκινημένος ο π.Βασίλειος, καθώς βλέπει τα προσκυνητάρια  στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αστρίτσας, να είναι στην θέση τους ( δεν μετακινήθηκαν ) μέσα σ’ αυτόν  το ” χαμό “.

Δεν γίνεται λόγος, ακόμα, για αποζημίωση των Ιερών Ναών, από την μεγάλη και αναπάντεχη αυτή καταστροφή, καθώς και μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας  “Ιανός” , τα πάντα φτιάχτηκαν, από τον ” οβολό ” των πιστών Χριστιανών!

Φωτ.Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012146
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012114
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012152
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012217
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012145
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P1012001
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ. Κουτσοχρήστος  

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση του ΥφΑΑΤ Σταύρου Κελέτση στην τακτική ενημέρωση του Συντονιστικού στη Λάρισα
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κυρ. Μητσοτάκης: Βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι άλλη χώρα θα αντιμετώπιζε καλύτερα τη θεομηνία