Τι θα λέγατε να φτιάχναμε νόστιμα Κορν Φλέικς σπιτικά για να απολαμβάνουμε το πρωινό μας οικονομικά αλλά και υγιηνά;
Θα χρειαστούμε
1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλυτζάνι φριγανιά τριμένη μαύρη
1/3 φλυτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο ή άλλοι ξηροί καρποί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού
1/3 φλυτζανιού γάλα
1/4 φλυτζανιού νερό
Εφαρμογή
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ζύμη
- Στον πάγκο απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε την ζύμη, μετά καλύπτουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη
- Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα πολύ λεπτό φύλλο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
- Αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και μεταφέρουμε το φύλλο σε ταψί.
- Το ψήνουμε στο φούρνο για 10΄
- Όταν το φύλλο έχει με τραγανές άκρες είναι έτοιμο να το βγάλουμε από το φούρνο
- Όταν κρυώσουν τα φύλλα τα κόβουμε σε κομματακια με το χέρι ήμε ψαλίδι ή με φόρμα κοπής κουπ
- Ξαναψήνουμε τα Κορν Φλέικς αφού τα απλώσουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 120C για 20΄περίπου
- Φυλάσονται σε γιάλινο ή σε μεταλλικό κουτί για μεγάλο χρονικό διάστημα
Για πιο νόστημα Κορν Φλέικς μπορείτε να προσθέσετε, κομματάκια σοκολάτας, ινδική καρίδα, σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα.