Σημεία παρέμβασης της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στον ΣΚΑΪ στην Άννα Μπουσδούκου

Μανταλένα Παπαδοπούλου Mantalena

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεφύγει από την ύφεση. Η Ν.Δ. ουσιαστικά προτείνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις»

Για τη ζητήματα της οικονομίας:

Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο στην οικονομία, σε πολύ κρίσιμους μήνες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεφύγει από την ύφεση.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος υποφέρει εδώ και έξι χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την αγωνία του κόσμου – από τον κόσμο προερχόμαστε οι ΑΝΕΛ – αλλά τα ζητήματα δεν προκύπτουν ξαφνικά. Είναι ακατανόητο να ρίχνουν το μερίδιο της απόλυτης ευθύνης στη σημερινή συγκυβέρνηση. Οι δυνατότητες που είχε αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση, ήταν πολύ συγκεκριμένες.

Η αντιπρόταση δεν ήρθε ποτέ από την αντιπολίτευση παρά μόνο με τη μορφή ευχολογίων. Θα θέλαμε να μην υπάρχει τέτοια αυξημένη φορολογία, αλλά δεν λένε από τη Ν.Δ. με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν άμεσα τα χρήματα. Αυτό που θα έκανε η ΝΔ είναι αυτό που έκανε και όταν κυβέρνησε στα σχεδόν τρία χρόνια. Τώρα μιλά για περικοπές δαπανών και ουσιαστικά εννοεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει και δίνει αγώνα για να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Οι ΑΝΕΛ με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί και με τις κινήσεις που γίνονται, πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα για βαθμιαία – όχι απότομη – ανάπτυξη της χώρας.

Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών:

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε από θέση αρχής δηλώνοντας ότι δεν θεωρεί σωστό ένας εργολάβος δημοσίων έργων να είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού. Πέρα από την πολιτική διάσταση όμως, έπρεπε να ληφθεί υπόψη και η νομική διάσταση του ζητήματος που λέει ότι δεν μπορείς εκ προοιμίου να απορρίψεις κανέναν από τον διαγωνισμό, γιατί αυτό θα προσκρούσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπως έγινε με το ζήτημα του «βασικού μετόχου».

Με τη διαδικασία της αδειοδότησης μπαίνει μια τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Για πρώτη φορά διαμορφώνεται ένα νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο και προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε η κυβέρνηση με διαφανείς διαδικασίες, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις στην επιχειρούμενη αλλαγή ενός χρόνιου καθεστώτος.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους είναι γνωστή η ευαισθησία των ΑΝΕΛ όπως και της σημερινής κυβέρνησης. Θέσαμε την παράμετρο των 400 εργαζόμενων ανά τηλεοπτικό σταθμό. Θα υπάρξουν στη συνέχεια οι θεματικές και οι περιφερειακές άδειες, υπάρχει επίσης προς αξιοποίηση το διαδίκτυο και τα συνδρομητικά κανάλια. Αυτό που θα πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να δείξει μέριμνα προκειμένου να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος στο δρόμο. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όμως από κανέναν ότι έπρεπε να μπει τέλος στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς.

Προηγούμενο άρθροΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Ματαίωση εκδηλώσεων
Επόμενο άρθροΙδού το κράτος – τέρας και οι «υπηρεσίες» φαντάσματα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος