Σήμερα ξεκινά η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω»

Οι υποβολές αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΣΠΑ “Επιχειρούμε Έξω” θα ξεκινήσουν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σήμερα 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Όπως διευκρινίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας (http://www.antagonistikotita.gr)οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στη συγκεκριμένη δράση, θα πρέπει να επιλέξουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr, τη δράση με τίτλο: “Ενίσχυση Δράσεων Επιχειρηματικότητας”.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη δράση μπορούν να απευθύνονται ή να ανατρέξουν: 

  • στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8.00 πµ έως τις 5.00 µµ)
  • στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις 8.00 πμ έως τις 7.00 μμ
  • στην ιστοσελίδα http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=32&cs=
  • στην ιστοσελίδα www.espa.gr
  • στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedΙn, youtube

Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr)  και τις περιφερειακές μονάδες του.

Η δράση

Μέσω του προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω» οι μικροί εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν εντός 30 μηνών έως και 50.000 για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Μια επιχείρηση μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος για περισσότερες από μία φορές. Επίσης, επισημαίνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: Αγροδιατροφή/ Βιομηχανία τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά/ Κατασκευές, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), Υγεία/ Φάρμακα.

Σε ποιους απευθύνεται

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

– Έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας.

– Διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις.

– Παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά.

– Αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤέλος στην ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εντός του Φεβρουαρίου η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής για την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ