Σημεία συνέντευξης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό REAL FM

Σημεία συνέντευξης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό REAL FM και τη Δημοσιογράφο Κάτια Μακρή

 

Αναφορικά με την ΠΝΠ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ

 

Ο στόχος των επισκέψεων του Πρωθυπουργού στα Υπουργεία είναι να μπουν οι βασικοί στόχοι, οι άμεσες προτεραιότητες και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν, με βάση το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Μία από τις πρώτες, εάν όχι η πρώτη προτεραιότητα, είναι να καλυφθούν προσωρινά ―γιατί θα υπάρξουν και μόνιμα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν πλήρως― τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται και οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η έκδοση, μίας ΠΝΠ, η οποία θα είναι μέσα στην ημέρα έτοιμη και θα δίνει τη δυνατότητα στις περιοχές που υπάρχει η ανάγκη αυτή, να χρησιμοποιείται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, με εξαίρεση προφανώς τους οπλίτες οι οποίοι υπηρετούν στο Στρατό, να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες που προκύπτουν από το ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να υπάρχουν οι οδηγοί που χρειάζονται, για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που υπάρχουν κάθε μέρα στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα.

Είναι μια άμεση λύση η οποία δημιουργεί μία κατάσταση η οποία είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε, ως προς τους χρόνους επέμβασης, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσει τη μόνιμη λύση, η οποία είναι ο βασικός μας στόχος και θα υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ποια είναι η μόνιμη λύση; Είναι η πρόσληψη παραπάνω προσωπικού, η καλύτερη διαχείριση αυτού του προσωπικού και συνολικά η ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Υπάρχουν οχήματα  ― το είδαμε τους προηγούμενους μήνες εν μέσω των δύο εκλογικών διαδικασιών με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα― τα οποία ενώ είχαν διατεθεί, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Είχαμε και άμεση επικοινωνία και σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με το ΕΚΑΒ τις προηγούμενες ημέρες. Αυτές οι λύσεις καλύπτουν κάποια κενά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις και συνολικά η υλοποίηση του μόνιμου σχεδίου, για το ζήτημα του ΕΚΑΒ.

Για τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις πρώτες 100 μέρες της Κυβέρνησης

Είμαστε πολύ κοντά στις προγραμματικές δηλώσεις. Θα έχουμε μια ομιλία του Πρωθυπουργού που θα βάλει τις γενικές κατευθύνσεις και θα δώσει και πολύ σαφείς απαντήσεις, όπως πάντοτε. Αν δει κανείς την αντίστοιχη ομιλία του 2019 και τι συνέβη μετά, χωρίς να μπορεί να υπολογίσει και τις εισαγόμενες κρίσεις που ακολούθησαν, θα δει ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και τα κάνουμε πράξη. Και βέβαια, θα έχουμε και τις ομιλίες των αρμόδιων Υπουργών και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας του κάθε Υπουργείου, που θα εξειδικεύσει όλες αυτές τις κατευθύνσεις. Στην πραγματικότητα είναι αυτό που λέμε, είναι οι εντολές των πολιτών με βάση και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εμείς αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, δηλαδή καλύτερους μισθούς, καλύτερη δημόσια υγεία, ακόμη περισσότερο εκσυγχρονισμό του κράτους και αντιμετώπιση των παθογενειών και βελτίωση όλων των υπόλοιπων τομών και μια ακόμη πιο ισχυρή Ελλάδα, θέλουμε να τα κάνουμε πράξη μέρα με τη μέρα.

Κάποια πράγματα μπορεί να λυθούν λίγο πιο γρήγορα, κάποια θα θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά τίποτα δεν θα μείνει πίσω. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να δει κανείς ότι το πρώτο νομοσχέδιο, η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία είναι και πάλι ένα οικονομικό φορολογικό νομοσχέδιο -θα το ακούσουμε αναλυτικά στις προγραμματικές δηλώσεις, για να μην προδικάσουμε- και είναι ουσιαστικά όλη μας η πολιτική για το 2024. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην πολιτική η συνέπεια και η λογοδοσία. Δηλαδή, οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν στις 25 Ιουνίου και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θα δει αυτά τα οποία άκουγε προεκλογικά, όχι σε μήνες, όχι σε χρόνια, αλλά σε λίγες μέρες και σε λίγες εβδομάδες, να γίνονται νόμοι του κράτους. Και ειδικά στο θέμα της οικονομίας να αποτυπώνεται στην καθημερινότητά τους. Αντιστοίχως, πολλά από τα προβλήματα τα οποία δεν λύθηκαν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε ένα εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να λύσει όλα τα προβλήματα, αρχίζουν και λύνονται. Άρα, αυτές τις πρώτες 100 μέρες, όπως και τις επόμενες μέρες, όπως και κάθε μέρα, εμείς θα κοιτάμε κάθε μέρα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα κρινόμαστε γι΄ αυτό.

Για τον πληθωρισμό

 

Συνολικά ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος. Ο πληθωρισμός τροφίμων παραμένει υψηλός, αν και, τουλάχιστον στη χώρα μας, αυτό είναι μια καλή είδηση, όχι όμως αντικείμενο πανηγυρισμού, είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ήδη, έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης η παράταση στο «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο απέδωσε -δεν έλυσε από μόνο του το πρόβλημα- και αντιγράφηκε από πάρα πολλές ισχυρές οικονομίες, όπως και το μέγιστο περιθώριο κέρδους. Η Κυβέρνηση αυτή, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Δεν πρόκειται να αφήσει καμία κρίση να την πληρώσουν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη, που είναι οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Για τις δηλώσεις Ερντογάν αναφορικά με το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου

 

Εδώ ταιριάζει και η φράση «κοίτα ποιος μιλάει». Η ελληνική Πολιτεία συνολικά, αλλά και οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος καταβάλλουν κάθε φορά που υπάρχει αυτή η ανάγκη, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Από εκεί και πέρα, όμως, φυλάμε τα σύνορα της χώρας μας. Σεβόμαστε πάντα το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. Να θυμηθεί κανείς ότι από εκεί που είχαμε τις δομές ντροπής, τις εικόνες ντροπής, που υποτιμούσαν και ταλαιπωρούσαν τους ήδη ταλαιπωρημένους ανθρώπους, τώρα οι άνθρωποι αυτοί διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες, έχουν μειωθεί οι ροές κατά 90% και το κυριότερο, δεν στοιβάζονται, αλλά δεν συσσωρεύονται και πάρα πολλές χιλιάδες εκκρεμών αιτήσεων.

Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού και συνολικά με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, ισχυροποιεί την Ελλάδα. Την κάνει έναν ισχυρό συνομιλητή. Μια πολύ πιο ισχυρή χώρα εξοπλιστικά. Όλα αυτά, πλέον, αποτυπώνονται στο διεθνές στερέωμα. Το βλέπει κανείς σε οποιαδήποτε Σύνοδο Κορυφής. Το βλέπουμε από τις επιτυχίες που υπάρχουν, ακόμη και στο θέμα του μεταναστευτικού, ένα δύσκολο θέμα, με πρωταγωνίστρια τη χώρα και την δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ζητήματα γίνονται ευρωπαϊκά και αρχίζουν και μπαίνουν στην ατζέντα της Ευρώπης πράγματα, τα οποία δεν ήταν δεδομένα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ θα έπρεπε να είναι. Εμείς δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε όσο η χώρα μας παραμένει ισχυρή, όσοι είμαστε ενωμένοι. Είμαστε πάντα εκεί να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

Προηγούμενο άρθροArchbishop Nikitas visits Hatfield for the Feast of the Twelve Apostles
Επόμενο άρθροΕνημέρωση ΕΛ.ΑΣ για απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος