Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1

Τάσος Γαϊτάνης: «Όλα στο φως. Η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει κάτι»

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Γρηγοριάδη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, όπου απάντησε σε ερωτήσεις για το ζήτημα της νόμιμης επισύνδεσης  του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη για την υπόθεση και αμέσως ζήτησε την παραίτηση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ. Τόνισε δε ότι εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε την υπόθεση, δεν θα είχε δώσει την συγκατάθεσή του. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει κάτι και επιθυμεί όλα να βγουν στη δημοσιότητα. Για αυτό το λόγο εξήγησε ότι ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να επικοινωνήσει από την αρχή με τον κ. Ανδρουλάκη και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα πράξει ότι επιβάλλεται θεσμικά για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Αναφερόμενος στις εστιάσεις των στελεχών του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, ότι  δήθεν η κυβέρνηση προσπαθεί να υποτιμήσει την υπόθεση ή υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών, διερωτήθηκε πως γίνεται να συμβαίνει αυτό, όταν έχουμε παραιτήσεις και όταν το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός δικαιοσύνης είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του είχε ζητήσει να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη. Συμπλήρωσε δε ότι αν κατατεθεί αίτημα για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, αυτό θα γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Τέλος αναφερόμενος στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί «πρακτικών μαφίας», ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να ξεχνούν πως έχουν δύο υπουργούς που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο για ζητήματα χειραγώγησης της δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, τους οποίους εξακολουθούν να στηρίζουν. «Να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Σπυρόπουλος: ο πρωθυπουργός έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο προς ανώνυμους Δημότες για την ευγενική τους χορηγία προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας