Σημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Τάσου Γαϊτάνη στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY

Τάσος Γαϊτάνης: «Η διείσδυση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεσαίο χώρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ»

 

Στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, στο BLUE SKY και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Νίκο Ελευθερόγλου.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού περί σταθερών κυβερνήσεων από ένα κόμμα, αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί αυτοδύναμη μονοκομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία σε επίπεδο κυβερνητικής σύνθεσης θα εκφράζει ευρύτερα μέρη της κοινωνίας που αναγνωρίζουν ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει, να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος και να κινηθεί προς τα εμπρός.

Ειδικότερα εξήγησε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι η διείσδυση του Πρωθυπουργού στον κεντρώο χώρο. «Αυτό προσπαθούν και οι δύο τους να αντιπαλέψουν. Ξέρουν ότι το ισχυρό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυριαρχία του σε αυτόν τον πολιτικό χώρο και με τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες έρχονται από το χθες, φανερώνουν τους φόβους τους», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι  κ. Μητσοτάκης δεν είναι ένας «άγνωστος Χ» πρωθυπουργός, αλλά είναι ένας πρωθυπουργός με πεπραγμένα και με μετρήσιμο έργο εδώ και 4 χρόνια. Χαρακτήρισε δε αλαζονική τη στάση του κ. Ανδρουλάκη που θέλει να επιβάλλει πρωθυπουργό, κρατώντας όμως το όνομα του κρυφό για μετά τις εκλογές. Όταν ο πολίτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, επιλέγει το πρόγραμμα της και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Αντίθετα, υποστήριξε, ότι όταν επιλέγει κάποιος ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρει στην πραγματικότητα για τι ακριβώς ψηφίζει.

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει ακραίες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδήγησαν στην αύξηση του πληθωρισμού, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κριτική είναι εκτός πραγματικότητας και διερωτήθηκε εάν η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20%, η ψηφιακή κάρτα εργασίας που ενδυναμώνει τον εργαζόμενο, η μείωση της ανεργία με τη δημιουργία 300 χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι 25 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και τα 56 δις ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση  για να σταθεί όρθια η κοινωνία στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση είναι ακραίες πολιτικές.

Αντίθετα σημείωσε ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ως εκκρεμές χωρίς να προσφέρουν λύσεις. Υπενθύμισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ισπανίας και ανέφερα τα στοιχεία που τελικά δείχνουν ότι στην Ελλάδα ο πληθωρισμός έπεσε, ενώ στην Ισπανία που μειώθηκε ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία – συζήτηση από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Διεξαγωγής Συνοδευτικών Δράσεων του Τεβα Π.Ε. Ημαθίας