Σημεία συνέντευξης Ανδρέα Σπυρόπουλου, γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-κινήματος αλλαγής στην εκπομπή «Σήμερα» (τ/σ ΣΚΑΪ)

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. Αναφερόμενος στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων επισήμανε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί. Εμείς έχουμε προτείνει αύξηση στα 751 ευρώ.

 

Επίσης είχαμε βάλει στο δημόσιο διάλογο και το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν κοιτάζει τους ανθρώπους που παίρνουν 300 ευρώ; Για ποιο λόγο δεν δίνει στα χαμηλά εισοδήματα, δωρεάν πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα; Να τους παρέχουμε μια ελάφρυνση. Για ποιο λόγο δεν προχωρά η κοινωνική στέγαση, για την οποία εδώ και οκτώ μήνες μιλάει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του; Τώρα το κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, όταν το πρόβλημα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Φεύγουν τα νέα παιδιά να σπουδάσουν και οι γονείς αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την ακριβή στέγη και συνακόλουθα πως θα μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά τους», επισήμανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα εδώ και τρία χρόνια να εξαγγείλει πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία. Να δώσει τη δυνατότητα να υπάρχει κοινωνική στέγη. Είχε το εργαλείο στα χέρια του που λεγόταν Ταμείο Ανάκαμψης. Ξέρετε πόσες κατοικίες έβαλε; Μόνο 100. Ξέρετε πόσες έβαλαν η Ισπανία και η Πορτογαλία; 20 και 25 χιλιάδες», πρόσθεσε.

Ακόμη, υπογράμμισε: «Εμείς ανοίξαμε το ζήτημα όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρέπει να υπάρξουν 120 δόσεις για να ρυθμιστούν χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Να δοθεί μια ανάσα σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Μείζον πρόβλημα είναι αυτό της ακρίβειας. Ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις στην Ελλάδα σε ψωμί, κρέας, γαλακτοκομικά και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει. Δύο μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εκεί πρέπει να δοθούν απαντήσεις» τόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Προηγούμενο άρθροΟ βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας στην SEREXPO 2022
Επόμενο άρθροΣημαντικές επαγγελματικές συμφωνίες στον κλάδο ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας