Σημεία συνεντεύξεων του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Τάσου Γαϊτάνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στα ραδιόφωνα του ΣΚΑΙ 100,3 και ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4

Τάσος Γαϊτάνης: “Η Ελλάδα το 2023 είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το 2019”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, φιλοξενήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Κώστας Παπαχλιμίντζο και η Χριστίνα Βίδου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο  και στο ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 και στο δημοσιογράφο Χάρη Παυλίδη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πλαίσιο που αφορά την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, o κ. Γαϊτάνης σημείωσε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε συνεννόηση για τα διαδικαστικά με την οικογένεια του εκλιπόντα και διευκρίνισε ότι στην κηδεία θα υπάρχει εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε πολύ υψηλό επίπεδο, από τον Αντιπρόεδρο κ. Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. Πρόσθεσε δε ότι η Δημοκρατία μας είναι ώριμη και πολύ ανθεκτική, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι το Πολιτειακό ζήτημα για τη χώρα έχει λυθεί οριστικά από το 1974.

Παράλληλα σχολιάζοντας τη χθεσινή κατάθεση της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία αναφέρθηκε σε χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας χρωστάει απαντήσεις. «Στο ΣΥΡΙΖΑ μας κουνούν το δάκτυλο της ηθικής, ενώ πρέπει να είναι περισσότερο φειδωλοί όταν έχουν δύο πρώην υπουργούς τους στο ειδικό δικαστήριο για θέματα διαφάνειας και δημοκρατίας, τους οποίους εξακολουθούν να στηρίζουν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης περί φτωχοποίησης των πολιτών ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η Αριστερά στην Ελλάδα μονίμως πολιτεύεται με καταστροφολογία και λαϊκισμό. Υποστήριξε πως υπάρχουν δυσκολίες για τους πολίτες που πιέζονται από τις συνέπειες τις ενεργειακής κρίσης, όμως εξήγησε πως όλα αυτά απέχουν από την εικόνα που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε δε, ότι ο Economist χαρακτήρισε τη χώρα πρωταθλήτρια στις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη νότια Ευρώπη, ενώ επικαλέστηκε και τη τελευταία θετική  έκθεση του ΟΟΣΑ. Κατέληξε λέγοντας πως δυο δείκτες αποτυπώνουν την πρόοδο που έχει γίνει. Η μείωση της ανεργίας πάνω από 6 ποσοστιαίες μονάδες και το γεγονός ότι το 2023 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα είναι 45 δις ευρώ περισσότερο από το 2018. Σε όλους τους τομείς η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από το 2019, συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών και της ψηφιακής υπηρεσίας για την ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr
Επόμενο άρθροΒέροια: Τροχαίο με σύγκρουση δυο αυτοκινήτων στην Εγνατία