Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την νέα Αντιπυρική περίοδο

Η  Ελλάδα  λόγω της γεωγραφικής θέσης, του κλίματος, της μορφολογίας του εδάφους, και της βλάστησή της, είναι  ιδιαίτερα  ευάλωτη στις δασικές πυρκαγιές, για αυτό και η εξάμηνη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

Οι  δασικές πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν, πρέπει όμως να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε! Ο Κρατικός μηχανισμός αυτό τον καιρό, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, για την νέα Αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μαΐου 2022 , ώστε εγκαίρως να αντιμετωπιστούν συμβάντα δασικών πυρκαγιών, και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις τους στους πολίτες.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P8040577

Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ​απομάκρυνσης καύσιμης ύλης από δασικές περιοχές που επλήγησαν από χιονοπτώσεις, και η περισυλλογή υπολειμμάτων από θαμνώδη ή δενδρώδη βλάστηση, δράση που υλοποίει και στην περιοχή των Βιλίων ( Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας )  η Περιφέρεια Αττικής.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος PA290649

Αρκετές είναι  οι  Περιφερειακές Ενότητες και οι Δήμοι που έχουν συγκαλέσει συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τους, για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος PA307526

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, η  Αντιπεριφεριάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, συγκαλεί την ” Α΄ Ειδική Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Βορείου Τομέα Αθηνών “, ( τηλεδιάσκεψη ) με θέμα: Απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2021- 2022, και τον συντονισμό δράσεων, μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη  αντιμετώπιση των Δασικών πυρκαγιών.

Φωτ. Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος P8186199

Στην συνεδρίαση θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες  της Περιφέρειας Αττικής, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπηρεσιών, Φορέων, και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Κείμενο - Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ.  Κουτσοχρήστος
Προηγούμενο άρθροΠοιοί σαμποτάρουν τη νέα ΚΑΠ λόγω Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΥγεία: Επαναστατική συρραφή αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας στη σύνδεση τενόντων