Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (opengov.gr) τέθηκε το βράδυ της 30ης Απριλίου η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

Όπως ανακοινώθηκε, το σχέδιο νόμου έχει τέσσερα βασικά σκέλη:
1. Σύσταση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας,
2. Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
3. Σύσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Σώματος Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας.
4. Επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρει απευθυνόμενος στους πολίτες, σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι «δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμου».
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024, στις 10 π.μ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣτο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο εφέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ
Επόμενο άρθροΙΣΑ: Ζητά ανάκληση προστίμων σε γιατρούς που πρότειναν φαρμακευτικό σκεύασμα