Σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 14 Σεπτεμβρίου, σχέδιο υπουργικής απόφασης για την εμπορία ακτινιδίων

     Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τίθεται, έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, το σχέδιο υπουργικής απόφασης σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων εμπορίας και διακίνησης για τα ακτινίδια.

     Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, καθώς και τα σχόλιά τους, επώνυμα, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/91-nopa_aktinidia.

     Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα στο σχέδιο περιλαμβάνονται τεχνικές λεπτομέρειες ελέγχου τήρησης των εμπορικών προδιαγραφών ποιότητας σε νωπά ακτινίδια, σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και ιδίως ως προς τις ελάχιστες απαιτήσεις ωρίμασης των ακτινιδίων, όπως αυτές ορίζονται στον Εκτελεστικό Κανονισμό (ΕΕ) 543/2011, για κάθε στάδιο διακίνησης και εμπορίας τους στην εγχώρια αγορά, εξαγωγών/εισαγωγών προς/από τρίτες χώρες και αποστολής/παραλαβής προς/από την ΕΕ.

     Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης, ο γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου, αύριο Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Βέροια, όπου θα συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ