Σε 4 πυλώνες η νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό – Γράφει ο Χρήστος Παγώνης

Στην έννοια “προορισμός” και στον εκσυγχρονισμό όλου του μηχανισμού παραγωγής τουριστικού προϊόντος, εστιάζει η νέα στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό, με αξιοποίηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Γράφει ο Χρήστος Παγώνης

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε σήμερα τις βασικές δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη.

Στόχος μας είναι, είπε η κα Κεφαλογιάννη, ο ελληνικός τουρισμός του αύριο  να παραμείνει θελκτικός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος  με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις τοπικές κοινωνίες.

Η υπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), συνολικού ύψους περίπου 387 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες:

  • Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών μας.
  • Στην διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
  • Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  • Και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη  και θα υλοποιηθούν άμεσα τέσσερις δράσεις που αφορούν στην  αναβάθμιση εγκαταστάσεων χιονοδρομικών και ορειβατικών καταφυγίων,  την βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες και την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων. Οι δράσεις αυτές κινητοποιούν ήδη πόρους ύψους περίπου 222 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως το Υπουργείο εργάζεται εντατικά ώστε να επιτύχει τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, ενώ τόνισε πως διαθέτει το σχέδιο και την πολιτική βούληση ώστε να κερδίσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Με την υλοποίηση όλων των έργων που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε, κατέληξε η υπουργός Τουρισμού, στοχεύουμε σε μια ανάπτυξη που αφορά όλη τη χώρα και τα οφέλη της οποίας θα κατανέμονται στην κοινωνία και τους πολίτες ισόρροπα δίκαια και ανταποδοτικά.

Τα έργα λοιπόν που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διαρθρώνονται σε τέσσερις Δράσεις:

–  Πρώτον: Δράση με τον γενικό τίτλο «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού περί τα 321 εκ. ευρώ

– Δεύτερον: Δράση που αφορά στην «Τουριστική Εκπαίδευση», συνολικού προϋπολογισμού περί τα 45 εκ. ευρώ

– Εν συνεχεία με τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού περίπου 10 εκ ευρώ.

-Και τέλος Δράση για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού», προϋπολογισμού επίσης περί τα 10 εκ ευρώ

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε εντομοκτόνα και της χαμηλότερης συγκέντρωσης σπέρματος σε ενήλικες
Επόμενο άρθροΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς απετράπη η εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνά τα 85 κιλά