Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι Β. Ελλάδας του ομίλου «Μαρινόπουλος», για να μην γίνει μείωση μισθών ή απολύσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», με αιτήματα να καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία «την τελευταία εργάσιμη του μήνα και ολόκληρη», να μην γίνουν απολύσεις και «να μην τολμήσει η εταιρεία να φέρει ατομικές συμβάσεις», αποφάσισαν στη γενική συνέλευση τους τα μέλη του σωματείου εργαζομένων Βόρειας Ελλάδας στον όμιλο «Μαρινόπουλος».

Παράλληλα, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης σε λειτουργία και ζήτησαν κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ να μην δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση, εφ’ όσον του ζητηθεί και να μη δεχτεί μείωση μισθού.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου υποστήριξαν ότι το αίτημα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να είναι όπως και πριν, η «επαναφορά των μισθών, στο ύψος της τελευταίας κλαδικής σύμβασης».

Στην γενική συνέλευση, η νομική σύμβουλος των εργαζομένων εξήγησε ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ως στιγμής, η εταιρεία πήρε από το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή και πέτυχε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, προκειμένου να υποβάλει το σχέδιο εξυγίανσης που είχε αιτηθεί, ενώ εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων. Η κύρια αίτηση της εταιρείας θα συζητηθεί  στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι του σωματείου εργαζομένων Β. Ελλάδας στον όμιλο «Μαρινόπουλος» είχαν κάνει κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο, με αιτήματα από να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι, να συνεχίζουν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, να μην γίνουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών.

«Η λογική του μικρότερου κακού τι μας έφερε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο Ηλίας Τζιώνας και πρόσθεσε ότι κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ της εταιρείας δεν πρέπει να συναινέσει σε μείωση μισθού.

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2016
Επόμενο άρθροΝέο πρόγραμμα κατ’ οίκον εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας δρομολογεί το υπουργείο Περιβάλλοντος