Σ. Φάμελλος: “Το ζήτημα της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης”

«Το ζήτημα της δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης δεν αφορά μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα και στην τήρηση των κανόνων της χώρας μας -αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων-, όχι μόνο με βάση το κόμμα που ανήκουμε αλλά και με βάση την προσωπική μας ευθύνη στην πολιτική», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio» για το πόρισμα του Αρείου Πάγου και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές.

«Αν αποδεχτούμε όλοι, με καλή πίστη, την επιλογή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου όπως εκφράστηκε στην ανακοίνωσή της», συνέχισε ο Σ. Φάμελλος, «τότε παραμένει αναπάντητο για ποιο λόγο εθνικής ασφάλειας ή για ποιο κακούργημα ήταν υπό παρακολούθηση ο κ. Χατζηδάκης». «Αλλά και γιατί δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για την παραβίαση των δικαιωμάτων του; Όπως και όλοι οι υπόλοιποι αξιωματούχοι της χώρας που παρακολουθούνταν», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας τα αναπάντητα κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από το πόρισμα: «Πώς είναι δυνατόν την ίδια περίοδο ένα παράνομο και κακόβουλο λογισμικό να έχει δεσμεύσει τα τηλέφωνα των ίδιων υπουργών, των ίδιων στρατιωτικών ή ανθρώπων που ήταν πολιτικά πρόσωπα και ανέλαβαν τώρα υπουργικά καθήκοντα, όπως του κ. Μυλωνάκη και της συζύγου του; Γιατί δεν έγινε έρευνα στους παρόχους των επικοινωνιών, στην Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών και γιατί δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες, ακόμα κι οι εργαζόμενοι της intellexa, που αφαίρεσαν τους servers;».
«Το μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών, που ταλανίζει τη χώρα και έχει στιγματίσει την ελληνική δημοκρατία, ξεκινάει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη: όταν ως πρωθυπουργός ανέλαβε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, άλλαξε τον νόμο για τα προσόντα του διοικητή για να προωθήσει και να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα. Δεν έχουν απαντηθεί αυτά τα μεγάλα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αρχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 2019», υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρώντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και συνδέοντας εκείνη την επιλογή του κ. Μητσοτάκη με τις πρόσφατες εξελίξεις: «Η τελευταία πράξη της συγκάλυψης, ήταν η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κυρίας Αδειλίνη. Διότι με αυτή την ανακοίνωση κλείνει από την πλευρά του Αρείου Πάγου ένας φάκελος διερεύνησης χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις! Θα έπρεπε όλα αυτά να απαντηθούν με επιλογή της Δικαιοσύνης».
«Είναι τα εργαλεία που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης αλλά και το σύστημα οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα με στόχο ένα μεγάλο πλιάτσικο σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι «όλη αυτή η κατάπτωση, η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία που επικρατούν στις οικονομικές ρυθμίσεις -από το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μέχρι τα ρουσφέτια των διορισμών των γαλάζιων παιδιών-, τα βήματα οπισθοχώρησης στη Δικαιοσύνη, στοχεύουν σε μία άδικη αναδιανομή του πλούτου».
Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα που αποτυπώνουν το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Σ. Φάμελλος παρέθεσε τα υπερκέρδη στο ρεύμα και στα καύσιμα που «έπληξαν και μείωσαν την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ενώ τώρα εφαρμόζεται το φορολογικό χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, στους επιστήμονες και τους εμπόρους». «Είναι αδιανόητο να καταγράφουν οι τέσσερις τράπεζες κέρδη 2,5 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2024. Είναι αδιανόητο ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στα διυλιστήρια και στο ρεύμα», σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει την έκρηξη ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο Σ. Φάμελλος επισήμανε την απουσία ρύθμισης της αγοράς όπως και την απουσία ελέγχων, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαιώθηκε με τραγικό τρόπο: «Τώρα η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη υπερκερδών στο ρεύμα, έστω σε μια υποεκτιμημένη μορφή, καθώς θα φορολογηθεί ένα μόνο τμήμα που είναι ήδη εδώ και δύο χρόνια στα ταμεία τους. Σιωπή από την κυβέρνηση για τις τράπεζες και τα διυλιστήρια. Πριν τις ευρωεκλογές, ο τότε υφυπουργός κ. Θεοχάρης, απαντώντας σε ερώτησή μου στη Βουλή, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν υπερκέρδη στα διυλιστήρια για το 2023. Μετά το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες μέσω των ευρωεκλογών στον κ. Μητσοτάκη, “ανακάλυψαν” ότι υπάρχουν υπερκέρδη. Αυτά τα υπερκέρδη έφυγαν από τις τσέπες όλων των νοικοκυριών αλλά και από τα ταμεία όλων των επιχειρήσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Instagram με απόφαση της κυβέρνησης
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 3 Αυγούστου – Σημαντικά γεγονότα