Ρωσία-Τουρκία: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν

Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από μια στρατιωτική βάση που ενδέχεται να δημιουργήσει η Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν, κάτι που θα απαιτούσε από τη Ρωσία να πάρει μέτρα για να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια και τα συμφέροντά της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία βρίσκεται σε στενή επαφή με την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Νότιο Καύκασο, όπου το Αζερμπαϊτζάν και αρμενικές δυνάμεις πολέμησαν πέρυσι.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι αυξάνουν τη συνεργασία τους στο στρατιωτικό τομέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Ακόμη 91 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 1.100 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες (Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ)
Επόμενο άρθροΚυρ.Μητσοτάκης: Η δέσμευσή μου για ένα νέο ΕΣΥ καθολικό, δημόσιο, αλλά και ποιοτικό ισχύει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ