Ρωσία: Το Κρεμλίνο επαναλαμβάνει τη θέση της Ρωσίας ότι παρατείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά για 60 ημέρες

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία παρατείνει τη συμφωνία για τα σιτηρά από τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα για 60 ημέρες, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμφωνία για να ξεμπλοκάρουν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιτεύχθηκε με διαμεσολάβηση της Τουρκίας τον περασμένο χρόνο με τα Ηνωμένα Έθνη να έχουν τον ρόλο του παρατηρητή.
Η συμφωνία παρατείνεται αυτομάτως κάθε 120 ημέρες αν καμία από τις δύο πλευρές δεν εγείρει αντιρρήσεις.
Τόσο η Ουκρανία όσο και η Τουρκία έχουν πει ότι η συμφωνία, η οποία πρόκειται να εκπνεύσει το Σάββατο, θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως με βάση τους ισχύοντες όρους, περιλαμβανομένης της διάρκειας των 120 ημερών.
Αλλά σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε σε ερώτημα σχετικά με την θέση της Μόσχας ως εξής: “Η Ρωσία ανανεώνει τη συμφωνία για 60 ημέρες”.
Η Αλεσάντρα Βελούτσι, διευθύντρια της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια παράταση συνεχίζονται.
“Η συμφωνία προβλέπει μια ανανέωση 120 ημερών. Υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να εικάσουμε για το τι πρόκειται να συμβεί. Αυτό αφορά το αποτέλεσμα των συνομιλιών”, είπε.

ΜΑΡ.ΜΙ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Βιοκλιματικό και ενεργειακά αυτόνομο οινοποιείο στις παρυφές του όρους Βερμίου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κατά 40 χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης στους θαλασσαιμικούς χάρη στις επαναστατικές θεραπείες των τελευταίων 5 δεκαετιών