Ρωσία: Το Κρεμλίνο απορρίπτει ως ψέματα τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας περί εγκλημάτων πολέμου

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα ως ψέματα τους ισχυρισμούς ότι ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου.

 

Περίπου 450 πτώματα –εκ των οποίων τα περισσότερα, σύμφωνα με την Ουκρανία, ήταν αμάχων– βρέθηκαν σε χώρους ομαδικής ταφής κοντά στο Ιζιούμ, αφού τα ρωσικά στρατεύματα εκδιώχθηκαν αυτό τον μήνα από την περιοχή του Χαρκόβου, μεγάλο μέρος του οποίου ήλεγχαν από τις πρώτες εβδομάδες της στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ερευνητές στην περιοχή βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για βασανισμούς, όπως πτώματα με δεμένα τα χέρια, και κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Ερωτηθείς σήμερα αναφορικά με τις δηλώσεις του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Είναι το ίδιο σενάριο όπως στην Μπούτσα. Είναι ψέμα και φυσικά θα υπερασπιστούμε την αλήθεια σε αυτή την ιστορία».

Η Ρωσία είχε απορρίψει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς ότι τα στρατεύματά της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, αφού μετά την αποχώρηση της Ρωσίας στα τέλη Μαρτίου ήρθαν στο φως αποδεικτικά στοιχεία ότι άμαχοι είχαν σκοτωθεί ενώ η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροe-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2022
Επόμενο άρθροΒρετανία – κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η υφήλιος αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ