Ρωσία: Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας στη Ρωσία μειώθηκε στο 64,1%

Το επίπεδο συλλογικής ανοσίας στη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας μειώθηκε από το 64,4% στο 64,1% ανακοίνωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Η ίδια προσέθεσε ότι 84.967.516 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ έχουν εμβολιασθεί πλήρως 80.446.704 πολίτες.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, το επίπεδο συλλογικής ανοσίας υπερβαίνει το 80% σε έξι περιφέρειες της χώρας, συγκεκριμένα στις περιοχές Σεβαστούπολης, Καρελίας, Αγίας Πετρούπολης, Μούρμανσκ, Τουβά και Τσουκότκα.

Παράλληλα επισήμανε ότι σε ορισμένες περιοχές το επίπεδο συλλογικής ανοσίας μειώθηκε, όπως για παράδειγμα στην περιφέρεια της Μόσχας, στην Τσετσενία, στη Μόσχα.

Η Γκόλικοβα απέδωσε την μείωση αυτή της συλλογικής ανοσίας στον αριθμό των ατόμων που είχαν εμβολιασθεί αλλά απώλεσαν την ανοσία τους και στον αριθμό των ατόμων που είχαν νοσήσει πριν από έξι μήνες. Ο δείκτης αυτός (της συλλογικής ανοσίας) καθορίζεται όπως είπε σύμφωνα με ένα υπολογιστικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψη του τόσο του επανανοσήσαντες, όσο και τους εμβολιασθέντες (και επανεμβολιασθέντες) Ρώσους πολίτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑυστρία-Covid-19: Ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού τίθεται σε ισχύ αύριο
Επόμενο άρθροΕγκύκλιος του Αρείου Πάγου για τη δραστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με αθλητικό υπόβαθρο – Εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα