Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά και αυγά – Ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Ελένη Σιδηροπούλου

Ένα υπέροχο και πεντανόστιμο φαγητό που μας θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια, ένα φαγητό που θυμίζει μανούλα.

Γίνεται εύκολα και είναι πολύ απολαυστικό.

Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά και αυγά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα.

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι

5 λεπτές φέτες ψωμιού, μουσκεμμένες

1 αυγό

2 κουτ.σουπ. ξύδι

1 κουτ.γλ. κύμινο

Αλάτι

πιπέρι

Ρίγανη

πάπρικα

1/4 κουτ.γλ. κανέλα

4 φέτες κασεριού

4 αυγά καλά βρασμένα

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη μουσκεύουμε το ψωμί μας.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το βρεγμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά που είναι γραμμένα.

Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά τον κιμά, για τουλάχιστον 5 λεπτά, τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί.

Κατόπιν το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε τον κιμά πάνω σε διαφάνεια, μετά τις φέτες κασεριού, τα βρασμένα αυγά, τα κλείνουμε και τα ρολάρουμε σαν σαλάμι.

Αφού σφίξουμε το ρολό, τον τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το σκεπάζουμε πάλι με ένα ακόμα αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1,5 ώρα περίπου, ανάλογα φυσικά με το φούρνο μας.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας τα, με ότι εμείς θέλουμε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε ζυμαρικά, είτε λαχανικά.

Η επιλογή δική σας.

Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024